Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!!!!!

Κόστος ζωής

Το κόστος ζωής στην Ελλάδα παραμένει μάλλον υψηλό σε σχέση με τα εισοδήματα του πληθυσμού της με βάση στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η Ελλάδα είναι 15η στους 25 για το γενικό επίπεδο τιμών . Ιδιαίτερα στην κατηγορία για τις τιμές καταναλωτή σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε ποσοστό χαμηλότερο από τον μέσο ευρωπαίο όρο αλλά είναι ακριβή ακόμη για τα ελληνικά δεδομένα, με το επίπεδο να κυμαίνεται στο 91% του ευρωπαϊκού μέσου όρου έναντι εισοδημάτων στο 82%.
Η Αθήνα, από την άποψη του συγκρίσιμου κόστους ζωής κατατάσσεται 47η μεταξύ 131 πόλεων που περιλαμβάνονται σε έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU). Σύμφωνα με έρευνα του Economist το κόστος ζωής στην Αθήνα πλησιάζει το 90% του κόστους στην Νέα Υόρκη.
Το κόστος ζωής είναι αυξημένο στις ημιαστικές και τουριστικές περιοχές της χώρας. Σε μη τουριστικές περιοχές το κόστος είναι μειωμένο, λόγω των αγροτικών προϊόντων, των χαμηλότερων ενοικίων και των μειωμένων εξόδων μετακίνησης.
Μερικά παραδείγματα κόστους για κάποια είδη για έναν επισκέπτη είναι:
Είσοδος σε μουσεία 4-12 ευρώ
Είσοδος σε θέατρα από 20 ευρώ
Είσοδος σε σινεμά 7-10 ευρώ
Ένα σάντουιτς από 1,70 ευρώ
Ένα σουβλάκι από 1,70 ευρώ
Ένα μεγάλο μπουκάλι νερό 1 ευρώ
Ένας ελληνικός καφές στο χέρι από 1 ευρώ
Ένας καφές καπουτσίνο (σε καφέ) από 3 ευρώ
Ένα αναψυκτικό από το περίπτερο 0,70 ευρώ
Ένα ποτό σε bar από 6 ευρώ
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα εξυπηρετούν με ενιαίο εισιτήριο διάρκειας 1,5 ώρας με κόστος   1 Ευρώ, εξαιρουμένης της διαδρομής από/προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τελευταία τροποποίηση του κειμένου: 01/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου