Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Νέο κύκλωμα τοκογλυφίας στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας!!!!


Νέο κύκλωμα τοκογλυφίας στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας 
 
Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έχει μπει ένα κύκλωμα-καρμπόν με την επονομαζόμενη «Μαφία της Θεσσαλονίκης».

Στην υπόθεση που φέρεται να έχει προεκτάσεις στην Ιταλία, τα Δωδεκάνησα και την ηπειρωτική Ελλάδα, διερευνάται η εμπλοκή περίπου 30 προσώπων, μεταξύ των οποίων εφοριακοί, τραπεζικοί, πρώην υπάλληλος ΣΔΟΕ, αστυνομικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, λογιστές, επιχειρηματίες, ενώ κατονομάζεται και ένας ράφτης.

Όπως αναφέρει το “Έθνος της Κυριακής”, η Εισαγγελία διερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα αξιοποίησε τον «υγιή» ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, προκειμένου μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και επιχειρήσεων αλλά και offshore εταιρειών που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, με προέλευση ακόμη και από την ιταλική μαφία!

Σε ένα από τα έγγραφα που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, φαίνεται ότι, μετά το θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, στις 3 Ιουνίου 2008, εισέπραξαν ακόμη και τα έξοδα κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 744 ευρώ!

Μέχρι τώρα έχουν κληθεί και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον 30 άτομα. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το θάνατο του τετραπληγικού, από καταγγελίες του αδελφού του, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται σε μηνυτήριες αναφορές του, διαπίστωσε αδικαιολόγητα δάνεια περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του ανάπηρου, ενώ ανακάλυψε 21 πιστωτικές κάρτες του, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.

Το σημείο-κλειδί, που κίνησε το ενδιαφέρον του μηνυτή ήταν πώς μπορούσε ο αδελφός του να εξυπηρετεί όλες αυτές τις τραπεζικές και δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες -κατά τους ισχυρισμούς του- έφταναν τις 20.000 ευρώ μηνίαιως, όταν ζούσε με αναπηρική σύνταξη 600 ευρώ και με εισοδήματα από ενοίκια που δεν υπερέβαιναν το ποσόν των 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο τετραπληγικός δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο φέρεται να έχει αγοράσει, μέσω πιστωτικών καρτών, περίπου 4.000 ζευγάρια παπούτσια!

Το ρεμπετάδικο:

«Πλαστή υπογραφή από άγνωστο άτομο έχει τεθεί στη θέση της υπογραφής του αιτούντα» για τη διενέργεια προελέγχου ίδρυσης καταστήματος, σχετικά με ένα ρεμπετάδικο στον Πειραιά που φέρεται ότι ανήκε στον τετραπληγικό! Αυτό υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά ο αδελφός του ανάπηρου, που κάνει λόγο για χρήση πλαστών εγγράφων.

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία, το ακίνητο φέρεται ότι ανήκε στις δύο κόρες συνταξιούχου σήμερα υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, παλαιότερα τελωνειακού υπαλλήλου και μετέπειτα του ΣΔΟΕ.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/167751.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου