Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!!!! ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;



lagarde_triche

Η Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε οικονομική κρίση, πρέπει να πάρουν μαθήματα από την πείρα της Λετονίας και το επιτυχημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη σουηδική Svenska Dagbladet.
«Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ανήκει στους Λετονούς πολιτικούς. Συνειδητοποίησαν ότι οι δομικές αλλαγές ήταν αναγκαίες και πήραν κάποιες πολύ γενναίες αποφάσεις», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ στην εφημερίδα. Επισήμανε ακόμη τη σημασία της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας από την αρχή.
Η Λετονία ζήτησε διάσωση από το ΔΝΤ το Δεκέμβριο του 2008. Το τριετές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του περασμένου έτους παρά το ότι η Λετονία αποπληρώνει ακόμη τα δάνεια στο ΔΝΤ και ο δείκτης ανεργίας στη χώρα παραμένει στο 15%, επισημαίνει η εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε τονίζει ότι δεν υπάρχει «εύκολος δρόμος» για την Ελλάδα και την Ισπανία, καθώς, όπως επισημαίνει «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Σημειώνει δε, ότι η Ισπανία έχει κάνει «τα πάντα σωστά» σε ό,τι αφορά τα μεταρρυθμιστικά μέτρα, αλλά υποφέρει από τις επιπτώσεις της μετάδοσης της κρίσης από την Ελλάδα.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19404:lagkarnt-ellada-kanto-opos-i-letonia&catid=1:politics&Itemid=27

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου