Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μαύρη σελίδα!

Μαύρη σελίδα! (Photo: Action Images)

Η ΑΕΚ των δύο ευρωπαϊκών τίτλων και της πλούσιας ιστορίας υποβιβάστηκε στην Α2. Η νίκη της επί του Πανιωνίου στο κλειστό της Ζωφριάς με 76-68 δεν είχε αντίκρισμα, αφού ο Ηλυσιακός πέρασε με 58-49 από τη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό και εξασφάλισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία, στέλνοντας τη «βασίλισσα» παρέα με τον Ηρακλή στην Α2.

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τον ήδη υποβιβασμένο Ηρακλή με 83-44 στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο και ισοφάρισε το ρεκόρ 26-0 σε κανονική περίοδο, που είχε ο Άρης από την περίοδο 1985/86. Ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη ισχύος επί του «ασφαλούς» Πανελληνίου με 112-42 στο ΟΑΚΑ κάνοντας νέο ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς στην ιστορία του στην Α1. Ο Άρης εξασφάλισε την τέταρτη θέση νικώντας με 97-74 τον αδιάφορο Ίκαρο Καλλιθέας στο «Αλεξάνδρειο», ενώ πέμπτο τερμάτισε το Μαρούσι παρά την ήττα του με 75-56 στο Περιστέρι. Αν και αδιάφορος βαθμολογικά ο ΠΑΟΚ, που είχε καπαρώσει από την περασμένη αγωνιστική την τρίτη θέση, νίκησε στο κλειστό της Καλαμίτσας την Καβάλα με 73-68.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ, είχαν από εξασφαλίσει από την περασμένη αγωνιστική την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Άρης που επικράτησε του Ίκαρου κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ πέμπτο τερμάτισε το Μαρούσι. Τετραπλή ισοβαθμία ανάμεσα σε Καβάλα, Κολοσσό, Πανιώνιο και Περιστέρι με το μακεδονικό σύλλογο να κατατάσσεται τελικά έκτο, το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη έβδομο και τους Ροδίτες να προλαβαίνουν στο τσακ το... τρένο των play-offs. Εκτός έμεινε ο Πανιώνιος.

Τα ζευγάρια που αναδείχθηκαν για τον πρώτο γύρο των play-offs είναι τα ακόλουθα:

Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου
Παναθηναϊκός-Περιστέρι
ΠΑΟΚ-Καβάλα
Άρης-Μαρούσι

* Τα play-offs αρχίζουν στις 30 Απριλίου (προκρίνεται η ομάδα που θα φτάσει τις δύο νίκες) με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που αρχίζει δύο μέρες νωρίτερα λόγω της συμμετοχής του στο Final 4 της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

ΑΕΚ-Πανιώνιος 76-68

Κολοσσός-Ηλυσιακός 49-58

Ηρακλής-Ολυμπιακός 44-83

Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 112-42

Περιστέρι-Μαρούσι 75-56

Καβάλα-ΠΑΟΚ 68-73

Άρης-Ίκαρος Καλλιθέας 97-74

Δείτε την βαθμολογία

http://www.sport-fm.gr/article/471349

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου