Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ, ΣΕ....ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ!!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ;

Γιατί ο Παπανδρέου επιτέθηκε στους τραπεζίτες, τους δικαστές και ... το ΑΛΤΕΡ !


image



του Γιάννη Τσαραγκλή - Για να καταφέρει να πείσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ελλάδα, που φέρνει πλήθος άδικων και αντισυνταγματικών χαρατσιών και θεσμοθετεί την οριστική απώλεια της Ελληνικής κυριαρχίας υπέρ των ξένων τοκογλύφων, ο πρωθυπουργός χθες στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, επιτέθηκε σφόδρα στους τραπεζίτες, τους δικαστές και το ΑΛΤΕΡ.

Επίθεση στους τραπεζίτες

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, για να δώσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχειρήματα, είπε χαρακτηριστικά:
“Οι τράπεζες συνεχίζουν να συντηρούν ένα κανάλι που χρωστάει 500 εκ. ευρώ και πάνω( εννοεί το ΑΛΤΕΡ), αλλά δεν δίνουν ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να επιβιώσουν” ( καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές! )
“Μας ενδιαφέρει ένα υγιές τραπεζικό σύστημα. Αλλά επειδή πολύς θόρυβος γίνεται τις μέρες αυτές σχετικά με το πόσο θα πόσο θα πληγούν οι τράπεζες, θέλω να υπογραμμίσω ότι το συμφέρον των τραπεζών, δεν ταυτίζεται απαραίτητα και πάντα με το συμφέρον της χώρας” (παρατεταμένα τα χειροκροτήματα) !
“Εμείς φυσικά θα κρατήσουμε τις τράπεζες και θα εξυγιάνουμε το τραπεζικό σύστημα, αλλά κάποιοι στις τράπεζες θα χάσουν τις θέσεις τους” !

Επίθεση στους δικαστές

“Οι πολίτες θέλουν να δουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να συνεισφέρουν και αυτοί στην εθνική προσπάθεια. Εάν δεν κάνω λάθος οι δικαστές είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη περισσότερο και από τους βουλευτές, οι οποίοι στο κάτω - κάτω επανειλημμένως αρνήθηκαν και αυτός δεν το ξέρει πολύς κόσμος, να πάρουν τις αυξήσεις τα τελευταία χρόνια. Αλλά δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές ! (χειροκροτήματα από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ).
“Και τώρα που τους ζητούμε τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για οικονομική κατοχή. Την οικονομική κατοχή θα την παλέψουμε όταν και αυτοί δώσουν τον οβολό τους...”  (παρατεταμένο χειροκρότημα).
“Και όταν συμβάλουν ουσιαστικά στο αίσθημα δικαίου και δεν αφήνουν διαφόρους επειδή είναι παράγοντες του ποδοσφαίρου ( μπηχτή για τον Μάκη Ψωμιάδη), των Μέσων Ενημέρωσης (!) ή των επιχειρηματιών να μπορούν να εκφεύγουν της δικαιοσύνης, με αναβολές, με αρνησιδικία και άλλα τερτίπια ! (ξανά χειροκροτήματα) - ( κουβέντα για τους πολιτικούς που τα έπαιρναν από Siemens, υποβρύχια, C4i κ.λπ. ).
Η μελετημένη αυτή ρήξη του Γιώργου Παπανδρέου, με τους τραπεζίτες, τους δικαστές, τα ΜΜΕ και τους επιχειρηματίες, δεν είναι τυχαία αλλά ιδιαίτερα μελετημένη και δείχνει που θα στηριχθεί η προεκλογική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ ... και όσο εξ αυτού θα επιζήσει από τον ρόλο του δήμιου εκτελεστή αθώων που παίζει στην κρίση.
Για όλα φταίνε οι παραπάνω και κανένας πολιτικός - πλην της κυβέρνησης Καραμανλή - που έφερε μεγάλο έλλειμμα και αναγκάστηκε να μας πει και πάλι χθες ο Παπανδρέου και άρα για αυτό πάμε σε πτώχευση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου