Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

48ωρο κορύφωσης των απεργιών

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.


Εβδομάδα παράλυσης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ξεκίνησε τη Δευτέρα ενόψει της συζήτησης-ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Το απεργιακό κύμα θα κορυφωθεί σήμερα και αύριο με την 48ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν οι ναυτεργάτες, οι τελωνιακοί, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι γιατροί του ΙΚΑ, οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, οι εφοριακοί, οι βενζινοπώλες, οι δικηγόροι, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι τραπεζικοί υπάλληλοι και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Παράλληλα, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, οι βιοτεχνίες, τα αρτοποιεία και τα περίπτερα.
Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων προγραμματίζονται δύο κεντρικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη σήμερα στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή, (την ίδια ώρα θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ), και αύριο Πέμπτη συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα.
http://www.kathimerini.gr/
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/10/2011_411103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου