Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ.....ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.....!!!!!!

Οι 5 στρατηγικοί άξονες της χώρας για την δύσκολη διαπραγμάτευση της Κυριακής

Στην εισήγηση του στο, χθεσινό, Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους 5 στρατηγικούς άξονες που θα κινηθεί η Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της Ε.Ε την Κυριακή:
«Όπως αντιλαμβάνεστε και όπως είπα προηγουμένως, υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσον θα καταλήξουμε την Κυριακή σε αποφάσεις. Εμείς, όμως, θεωρούμε ότι οι αποφάσεις αυτές είναι αναγκαίες και καθοριστικές. Και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για νέες αναβολές.



Θέλω να επαναλάβω, για άλλη μια φορά, την δική μας εθνική γραμμή, τους στόχους με τους οποίους προσερχόμαστε σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση.
Πρώτον: στρατηγική μας απόφαση είναι να είμαστε και να παραμείνουμε στο ευρώ.
Δεύτερον: αφετηρία και κεκτημένο για ό,τι συζητάμε, είναι όλα τα θετικά στοιχεία της Συμφωνίας του Ιουλίου, δηλαδή ένα νέο πακέτο στήριξης με εξασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια, διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους με την επιμήκυνση της αποπληρωμής, με περίοδο χάριτος, αλλά βεβαίως και με τα απαραίτητα χαμηλά επιτόκια. Εξάλλου, η συμφωνία του Ιουλίου αναγνωρίστηκε ως θετική ακόμα και από τις περισσότερες άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Τρίτον: να πετύχουμε ελάφρυνση του βάρους του χρέους, που βαραίνει τις πλάτες του Έλληνα πολίτη. Όπως είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, λόγω του υπερδανεισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, έχουν εκτιναχθεί οι τόκοι που πληρώνουμε, από τα 12 δις το χρόνο το 2009, στα 18 δις το χρόνο το 2012.
Αυτό το βάρος στις πλάτες του κάθε Έλληνα πολίτη είναι δυσβάσταχτο και αυτό είναι που πρέπει να μειωθεί για να ανασάνουμε.
Τέταρτον: η όποια ρύθμιση πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας και στα Ασφαλιστικά μας Ταμεία και να δώσει πια τη δυνατότητα για ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Πέμπτον: βασικός στόχος είναι επίσης όλες οι αποφάσεις μας να τείνουν στη στήριξη της ανάπτυξης και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπως ήταν και το πνεύμα των αποφάσεων του Ιουλίου.
Τέλος, όλοι βλέπουμε τη διάσταση που έχει πάρει το πρόβλημα στην Ευρώπη και, συνεπώς, κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί, αν η ίδια η Ευρώπη δεν λάβει σοβαρές αποφάσεις, για την κρίση που τείνει πια να έχει πανευρωπαϊκή διάσταση.
Αυτός είναι ο πήχυς των όποιων μελλοντικών εξελίξεων και αποφάσεων για εμάς – αποφάσεις που διεκδικούμε, πάνω στο ισχυρό κεκτημένο του Ιουλίου, που ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, επίπονης προσπάθειας και θυσιών ενός ολόκληρου λαού. Και γι’ αυτό ακριβώς, λέμε ότι αυτές οι θυσίες δεν πήγαν και δεν πάνε χαμένες.
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Κατανοούμε και συμπάσχουμε με την κοινωνία μας που ζει μια δοκιμασία χωρίς προηγούμενο.»
http://www.primeminister.gov.gr/2011/10/21/6765

ΣΗΜΕΙΩΣΗ μπλογκερ:
1. Ποια "ανάπτυξη";
2. Το κούρεμα, λέγεται ελάφρυνση;
3. Ξαίρεις ποιοί πληρώνουν το μάρμαρο....συνεχώς και χωρίς έλεος;
4. Ποιός κυβερνάει επί τέλους;

ΕΧΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ Τ' ΑΚΟΥΣΕΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου