Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Εβδομάδα "Παθών" για την ελληνική οικονομία.......

.....
Εβδομάδα "Παθών" για την ελληνική οικονομία : Εβδομάδα φωτιά που μοιάζει με πρόωρη… εβδομάδα των Παθών είναι αυτή που ξεκινάει από αύριο, καθαρά Δευτέρα, για την ελληνική οικονομία.Με φόντο τον Γερμανό υπουργό
Εβδομάδα φωτιά που μοιάζει με πρόωρη… εβδομάδα των Παθών είναι αυτή που ξεκινάει από αύριο, καθαρά Δευτέρα, για την ελληνική οικονομία.

Με φόντο τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών να ηγετικό στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, που τάχθηκε δημόσια υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη, η γερμανική Βουλή ξεκινάει αύριο τησυζήτηση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας με την Αριστερά να έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει αρνητικά. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Βόλφγκανκ Σόιμπλε, δήλωσε, πάντως, βέβαιος ότι η Bundestag θα ψηφίσει υπέρ του νέου πακέτου στήριξης της χώρας μας.

Ακολουθεί η σύνοδος του Eurogroup την Πέμπτη 1 Μαρτίου, με τους υπουργούς Οικονομικών να συνεδριάζουν για να εξετάσουν εάν η Ελλάδα πληροί τις συνθήκες που έχουν οριστεί, σε αντάλλαγμα για τις πρώτες δόσεις του σχεδίου στήριξης.

Ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής στις 1 και 2 Μαρτίου, όπου επί τάπητος θα τεθούν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) του οποίου η εφαρμογή έχει επισπευθεί για τον Ιούνιο. Επί του παρόντος, το Βερολίνο δείχνει να αντιδρά σε «συγχώνευση» του μηχανισμού με τον προκάτοχό του, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), το οποίο θα δημιουργήσει έναν μηχανισμό με «ταμείο» άνω των 750 δισ. «Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει» τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε τόνιζε από το Μεξικό, όπου συνεδρίαζε η G20, ότι η απόφαση για την ενίσχυση του τείχους προστασίας απέναντι στην ελληνική κρίση θα αποφασισθεί μέσα στον Μάρτιο αλλά όχι κατ’ ανάγκη στη Σύνοδο Κορυφής της 1ης & 2ας Μαρτίου: «Ο Μάρτιος αρχίζει την 1η και τελειώνει στις 31. Ανάμεσα στην 1η και την 31η Μαρτίου θα εξετάσουμε εάν το εύρος του μηχανισμού σταθερότητας επαρκεί με δεδομένα τα τελευταία γεγονότα»

Bild: «”Όχι” στο νέο πακέτο για την Ελλάδα δύο στους τρεις Γερμανούς»

Σε ποσοστό 63% απορρίπτουν τη χορήγηση νέου πακέτου βοήθειας οι Γερμανοί πολίτες, στέλνοντας μήνυμα καταψήφισης στην Ομοσπονδιακή Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε για τη Bild, μόλις το 33% των Γερμανών επιθυμεί να στηριχθεί η Ελλάδα, ενώ δύο στους τρεις (64%) θεωρούν ότι η χώρα μας δε μπορεί να αποφύγει τη χρεοκοπία.

G20: «Υπό όρους η βοήθεια στην ΕΕ για την κρίση» - Δεν έλαβε απόφαση για αύξηση κεφαλαίων του ΔΝΤ

Την άποψη ότι οι κυβερνήσεις των είκοσι ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου έχουν ταυτόσημη άποψη σχετικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης και αυτή δεν είναι άλλη από τη χορήγηση βοήθειας στην ΕΕ μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, εξέφρασε ο βραζιλιάνο υπουργό Οικονομικών, Γκίντο Μαντέγκα, από το Μεξικό όπου συνεδρίασε η G20.

Την ίδια ώρα, η συνεδρίαση ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη στο Μεξικό (24-26 Φεβρουαρίου) δεν έλαβε τελικά απόφαση για αύξηση των κεφαλαίων που πρόκειται να διαθέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την κρίση χρέους της Ευρώπης, με την εκκρεμότητα και την αβεβαιότητα να παρατείνονται για τον Μάρτιο, ενδεχομένως και τον Απρίλιο.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/175225.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου