Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ; ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!!!!

Αντιπαράθεση για τα χρέη των κομμάτων.
 
 
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν πάρει μαζί από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ

Εντονα αντέδρασε χθες στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Λ. Αυγενάκης προερχόμενος από τη Ν.Δ., κατέθεσε επίσημα στοιχεία της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου της σχετικά με το δανεισμό και τα χρέη των κοινοβουλευτικών κομμάτων, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο σε καιρούς που οι πολίτες δοκιμάζονται ιδιαίτερα.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «τα κόμματα επιχορηγούνται γιατί είναι δημοκρατικοί πυλώνες» και σημείωσε την ανάγκη να ανοίξει συντεταγμένα η διαδικασία διαλόγου και συζήτησης του θέματος, χωρίς όρους θεάματος.
Πάντως, ο κ. Αυγενάκης, επιμένοντας στις καταγγελίες του, σημείωσε χαρακτηριστικά, πως με στοιχεία του 2010, «το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου και η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά, έχουν πάρει μαζί από τις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 244,2 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα, έχουν ενεχυριάσει την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι το 2016».
Μεγαλύτερος οφειλέτης, όπως προκύπτει, εμφανίζεται η Ν.Δ. με χρέη ύψους 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. έχουν συναφθεί με την Αγροτική Τράπεζα και τα υπόλοιπα 15 εκατ. με την Τράπεζα Πειραιώς. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, με δάνεια ύψους 114 εκατ. ευρώ, από τα οποία, 96,8 εκατ. ευρώ οφείλονται στην ΑΤΕ, 10 εκατ. στη Marfin Egnatia Bank και 5 εκατ. στην Πειραιώς, ενώ πρόσφατα και στα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η Τράπεζα Αττικής ενέκρινε δάνεια ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, στα 4,4 εκατ. ευρώ και 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δανειακές υποχρεώσεις των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα, προς την Εθνική Τράπεζα, στην οποία επίσης οι Οικολόγοι «χρωστούν» 800 χιλ. ευρώ. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου, υποστηρίζει ότι τα κόμματα αυτά, βρίσκονται «ένα βήμα πριν από το κραχ», σημειώνοντας ενδεικτικά, ότι το 2010, οι ισολογισμοί τους ισοσκελίστηκαν χάρη στον υψηλό δανεισμό, ο οποίος αν αφαιρεθεί, «θα αποκαλύψει τα τεράστια ελλείμματά τους». Και προτείνει μείωση κατά 50% της κρατικής χρηματοδότησης (48,8 εκατ. για το 2010 και 40,5 εκατ. για το 2011), απαγόρευση της τραπεζικής δανειοδότησης και δημοσιοποίηση των οικονομικών τους στο διαδίκτυο.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112685582

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου