Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΣΕΝΑΡΙΑ; ΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΚΑΠΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ.....ΠΑΜΕ!!!!!

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους;

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους;

Επιμήκυνση - μαμούθ του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο των ελληνικών ομολόγων φαίνεται πως είναι προ των πυλών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός έχει ήδη μυστικές επαφές με Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κύβος θα ριφθεί εντός του Ιουνίου, οπότε και θα γίνει η επόμενη Σύνοδος Κορυφής.

Όπως διαβάζουμε στον κυριακάτικο Τύπο, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ανοίξει παρασκηνιακά την συζήτηση με τους «ισχυρούς» της Ε.Ε.. Μάλιστα, είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες (μεταξύ των οποίων και η Άνγκελα Μέρκελ) το βράδυ της Τετάρτης, ενώ την επόμενη εβδομάδα ξεκινά νέο μαραθώνιο ταξίδι ανά την Ευρώπη (με σταθμούς όπως το Όσλο και το Παρίσι).

Κατά τα δημοσιεύματα, η ήπια αναδιάθρωση του ελληνικού χρέους θα χαρακτηριστεί «ανασχεδιασμός» (reprofiling) και θα συνδυαστεί με αυστηρότερα μέτρα και αποκρατικοποιήσεις. Οι συνεννοήσεις για επιμήκυνση της αποπληρωμής θα γίνονται με διμερείς επαφές, ώστε να μην δημιουργηθεί το λεγόμενο credit - event, να αποζημιωθούν δηλαδή οι κάτοχοι ασφαλίστρων κινδύνου (CDS). Μόνο για τα ελληνικά ομόλογα, τα CDS υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ.

Ήδη, Αθήνα και Βερολίνο φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ελληνικών δανείων κατά 5 χρόνια, κάτι στο οποίο έχει ανάψει το «πράσινο φως» και η Ουάσινγκτον.

Ημερομηνία ορόσημο για κάθε απόφαση είναι η 25η Ιουνίου, οπότε και συνεδριάζει η Σύνοδος Κορυφής, ενώ οι όποιες ενέργειες θα έχουν γίνει πριν τον Οκτώβρη, οπότε και λήγει η θητεία του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/103533.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου