Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση η... κυβέρνηση

 


Νέο χτύπημα από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο και την “Αριστερή Πρωτοβουλία”. Με αφορμή το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά των επιλογών του Γιώργου Παπανδρέου και των υπουργών για την Οικονομία, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κυβέρνηση ως “μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση”


“Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δείχνει για μια ακόμη φορά την απαρχαιωμένη κρατική λογική των περικοπών που την διακατέχει. Μοναδικός άξονας των πολιτικών της είναι νέα μείωση μισθών στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ταυτόχρονο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να βρεθούν τα λεφτά που κάποτε υπήρχαν και τώρα απουσιάζουν” τονίζεται στην ανακοίνωση της “Αριστερής Πρωτοβουλίας” η οποία επισημαίνει χαρακτηριστικά: “Η κυβέρνηση μοιάζει να συμπεριφέρεται ως μη κυβερνητική εισπρακτική οργάνωση με κύριο στόχο την συλλογή χρημάτων χωρίς κανένα σχέδιο για το αύριο. Το επιστέγασμα της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής είναι μείωση κάθε δαπάνης που θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στον σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό. Η πάταξη της φοροδιαφυγής παραμένει ακόμα ανεκπλήρωτο όνειρο και το Υπουργείο Οικονομικών αδυνατεί να αυξήσει τα έσοδα. Οι υπουργοί περισσότερο μιλούν και εξαγγέλλουν με περισπούδαστο ύφος αναμορφωτικές προτάσεις παρά ενεργούν αποφασιστικά για την λειτουργία της κρατικής μηχανής.”    

“'Οχι” στις αποκρατικοποιήσεις

“Ο Πρωθυπουργός και το ανεπαρκές οικονομικό του επιτελείο οφείλει να καταλάβει ότι όταν  το Δημόσιο εκχωρεί την περιουσία του και αποχωρεί από στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΠΑΠ, το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.α δεν μπορεί να ελπίζει σ' ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα για να κινηθεί η οικονομία της χώρας” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει: “Εδώ και τώρα να σταματήσει το ανώφελο ξεπούλημα. Ήδη η άνοδος των spreads μαρτυρά τόσο την αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου όσο και την ανικανότητα των προσώπων να την εφαρμόσουν και να την διαχειριστούν. Απαιτείται ένα νέο ξεκίνημα με ικανά πρόσωπα που θα δουλεύουν πολύ και θα μιλάνε λίγο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου