Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΔΥΜΟ ΠΑΡΑ......ΦΥΣΗΝ!!!!!!

Την Μέρκελ και τον «πειθήνιο, ανίκανο» Σαρκοζί κατακεραυνώνουν οι Γάλλοι Σοσιαλιστές/



Σφοδρή επίθεση των Γάλλων Σοσιαλιστών κατά των Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ
 
Σφοδρή επίθεση των Γάλλων Σοσιαλιστών κατά των Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ   (Φωτογραφία:  Associated Press
Βαρύτατη επίθεση στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί, τον οποίο και χαρακτηρίζει «πειθήνιο, ανίκανο εταίρο» της Γερμανίας, εξαπολύει το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας.

Οι Σοσιαλιστές κατακεραυνώνουν τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ στην οικονομική κρίση που σαρώνει την Ευρωζώνη και ειδικά την άρνηση στη διεύρυνση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι αδιαφορεί για το συμφέρον συνολικά της Ευρώπης.

«Είναι απαράδεκτο η Άνγκελα Μέρκελ να θέλει να ταυτίσει το συμφέρον της Ευρώπης με τα συμφέροντα της Γερμανίας. Είναι ακόμη πιο απαράδεκτο που ο Νικολά Σαρκοζί δεν συμπεριφέρεται παρά σαν πειθήνιος, ανίκανος εταίρος της Γερμανίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπενουά Αμόν.

«Η κυρία Μέρκελ παραμένει ανυποχώρητη και δεν θέλει να ακούσει τη φωνή της λογικής: να επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παίξει το ρόλο που έχουν όλες οι άλλες κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο» επισήμανε.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ιμπέρ Βεντρίν εξέφρασε επίσης προβληματισμό για την άρνηση της Γερμανίας να διευρυνθούν οι αρμοδιότητες της ΕΚΤ.

«Πρέπει να πω ότι η στάση της Γερμανίας, οι απαιτήσεις της που ανανεώνονται αδιάκοπα, η επιμονή της να αρνείται στην ΕΚΤ να γίνει αυτό που λαϊκά ονομάζουμε δανειστής της τελευταίας ευκαιρίας, θέτει ένα σοβαρό πρόβλημα» είπε ο Βεντρίν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

«Η στάση αυτή είναι το λιγότερο ενοχλητική, δεδομένου ότι η Γερμανία μπλοκάρει κάτι που φαίνεται ότι, όπως λένε Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, είναι η μοναδική λύση για να απωθηθούν ριζικά οι επιθέσεις των αγορών» υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου