Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! ΤΙ ΘΑ.....ΠΑΡΕΤΕ;

Η τρόικα απαιτεί δεσμεύσεις από όλους!!!!


Η τρόικα απαιτεί δεσμεύσεις από όλους
Αποκλειστικά με την απαίτηση του Eurogroup να υπάρξουν γραπτές δεσμεύσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου, σχετίζεται η άφιξη αντιπροσωπείας της τρόικα στην Αθήνα.

Οι υπογραφές των πολιτικών αρχηγών και του πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου, γεγονός όμως που προσκρούει στην άρνηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμμένει στην απόφασή του να μην υπογράψει την σχετική επιστολή.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι συναντήσεις που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και οι επαφές που θα έχει Δευτέρα και Τρίτη σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο ο Λουκάς Παπαδήμος, θεωρούνται κρίσιμες.

Πληφοροφίες από την Συγγρού κάνουν λόγο για προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση ώστε και η τρόικα να ικανοποιηθεί χωρίς να εκτεθεί ο Α. Σαμαράς.

Ενδεχομένως, λένε οι ίδιες πηγές, να υπάρξει μια επιστολή Παπαδήμου, που θα δεσμεύεται απόλυτα ο ίδιος ως πρωθυπουργός για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων δεν θα έχουν άμεση εμπλοκή με τις γραπτές εγγυήσεις.

Στις 10.30 το πρωί, στελέχη της τρόικα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή και μια ώρα αργότερα θα συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, στα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού. Την Κυριακή θα συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουν την ανησυχία τους για το τι θα γίνει με τις υπογραφές, ενώ τις θέσεις Σαμαρά φαίνεται να ασπάζεται και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Χθες, το κλιμάκιο της τρόικα αποτελούμενο από τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Μάτιας Μορς (ΕΕ), και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η συνάντηση έγινε για: «να επιβεβαιωθούν οι δεσμεύσεις της χώρας και να οργανωθεί η συνεργασία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικα για την εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, την εκταμίευση της έκτης δόσης, την προετοιμασία του νέου προγράμματος, της νέας δανειακής σύμβασης, καθώς και της συμμετοχής των ιδιωτών στο νέο σχήμα μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους».

Επιβεβαιώνονται τα περί κυρώσεων σε «άτακτες» χώρες

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα εξασέλιδου εμπιστευτικού σημειώματος, το οποίο δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», το οποίο αποκαλύπτει σχέδιο για τον μηχανισμό στήριξης και τον έλεγχο των υπερχρεωμένων χωρών.

Το σχέδιο βασίζεται στην έννοια των «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες που παρουσιάζουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων και την παραπομπή όσων χωρών παραβιάζουν τους κανόνες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι οι χώρες που έχουν δημοσιονομικά προβλήματα και δεν τα επιλύουν, πρέπει να χάνουν μέρος της κυριαρχίας τους.





Zougla.gr http://www.madata.gr/epikairotita/economy/150136.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου