Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ



     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   Ερμούπολη    12 / 5 / 2012
         ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

         ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ



Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες και κατοίκους της Σύρου, αλλά και τους γιατρούς και κάθε Επαγγελματία Υγείας, για μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σάββατο 19 Μαίου από ώρα 9:00 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.
Πιο συγκεκριμένα οι δερματολόγοι ιατροί της  3η Δερματολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α «Ανδρέας Συγγρός» με επικεφαλής τον διευθυντή της, Καθηγητή κ. Α. Πετρίδη, έχουν προγραμματίσει την ετήσια Δερματολογική τους Συνάντηση στη Σύρο, με θέμα:
Ήλιος - Καρκίνος του Δέρματος -  Προστασία .
Οι εξαίρετοι ιατροί από το προαναφερόμενο νοσοκομείο, σε συνεργασία με τη δερματολόγο του Νοσοκομείου Σύρου, και τους δύο ιδιώτες δερματολόγους του νησιού, θα εξετάσουν δωρεάν όσους κατοίκους το επιθυμούν για σπίλους και άλλες δερματολογικές αλλοιώσεις που συνδέονται με τον καρκίνο του δέρματος, όπως είναι το μελάνωμα.
Στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσουν τρία μικρά ιατρεία όπου θα δοθεί έμφαση στην δερματολογική εξέταση των κατοίκων, στη διάγνωση και αντιμετώπιση προκαρκινικών βλαβών και καρκίνων του δέρματος και στην εκπαίδευση για αυτοεξέταση με σκοπό πρώιμη ανίχνευση προκαρκινικών βλαβών του δέρματος και ειδικότερα του μελανώματος.
Ακολούθως μετά την εξέταση των κατοίκων (09:00-11:30) στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες διαλέξεις για το ρόλο της ηλιακής ακτινοβολίας στον καρκίνο του δέρματος και στα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.
Η επιστημονική αυτή εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων.




Η Επιτροπή Υγείας
Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου