Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!!


Βενιζέλος: Είμαστε η υπεύθυνη κεντροαριστερά, αλλάζουμε τα αρνητικά του Μνημονίου.


Την «υπεύθυνη Κεντροαριστερά», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα. Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του.
κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Κυβέρνηση «με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά», η οποία θα εφαρμόσει την πολιτική «κρατάμε όλα τα θετικά» του Μνημονίου και «αλλάζουμε όλα τ’ αρνητικά» και με εκλογική στρατηγική την ολομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος. Κήρυξε διπλή πανστρατιά για την εκλογική αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και την ταυτόχρονη αναγέννησή του. Επανέλαβε πώς «είμαστε ανοιχτοί για άμεσο, ισότιμο, ανοιχτό και απροκατάληπτο διάλογο και με άλλες πολιτικές δυνάμεις που τοποθετούνται με αξιοπιστία στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς».
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Ανοίγουμε μέτωπο με την Δεξιά που οδήγησε την χώρα στις εκλογές με την ψευδαίσθηση της δήθεν αυτοδυναμίας, ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της ακροδεξιάς, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα την δημαγωγία και τον λαϊκισμό που εμφανίζεται ως αριστερός και προοδευτικός».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην περίοδο των διευρευνητικών εντολών, υποστήριξε πως «η διαδικασία αυτή, το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε ως η κατ’ εξοχήν δύναμη της ευθύνης και σταθερότητας», ενώ με έμφαση αναφέρθηκε και στην πρόταση του κ. Τσίπρα για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Γ. Αρσένη, τονίζοντας: «Κάποιοι κατέθεσαν στο τραπέζι του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πρόταση με θεσμικά χαρακτηριστικά ένα κομματικό ρουσφέτι, ένα κομματικό αντάλλαγμα. Αυτό ήταν μια προσβολή για τα άλλα κόμματα, για την διαδικασία, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
 Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι με τις εκλογές «χάνουμε χρόνο! Αυτή η διαδικασία είναι απώλεια ιστορικού χρόνου για την πατρίδα, για την οικονομία, για τις επιχειρήσεις, για τους ανέργους, για τους νέους μας», διότι «δυστυχώς κάποιες πολιτικές δυνάμεις που έπρεπε να φερθούν υπεύθυνα δεν φέρθηκαν υπεύθυνα, δεν θέλησαν να αναλάβουν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα».

Κύριος στόχος της προεκλογικής εκστρατείας ο ΣΥΡΙΖΑ
Κατηγόρησε εκ νέου, χωρίς να τον μνημονεύει τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας μεταξύ άλλων «ο φόβος μπροστά στην ανάληψη της ευθύνης συμβαδίζει με την πρόωρη αλαζονεία». Για «ευρωπαϊκό μικρομεγαλισμό» καθώς «ψαχουλεύουν τώρα το ευρωπαϊκό φαινόμενο νομίζοντας ότι το γνωρίζουν ή ότι το κατανοούν». «Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα παλέψουν στα φαντασιακά «μαρμαρένια αλώνια» κατευθείαν με την κα Merkel ή με όποιον άλλον εκφράζει τη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Ευρώπη, ζουν απλώς ένα μικρό όνειρο, τίποτε περισσότερο. Δεν είναι αυτό η ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Εμείς λοιπόν πηγαίνουμε σε εκλογές προτείνοντας στους Έλληνες πολίτες την επομένη των εκλογών, μια κυβέρνηση της υπεύθυνης Κεντροαριστεράς, μια κυβέρνηση με κορμό τη υπεύθυνη Κεντροαριστερά.  Ανοίγουμε μέτωπο με τη Δεξιά βεβαίως, που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, αιχμαλωτισμένη στην ψευδαίσθηση της δήθεν κομματικής αυτοδυναμίας. Τήρησε επί καιρώ, επί δυόμισι χρόνια, μια ανεύθυνη και αντιφατική στάση σε σχέση με τη διαχείριση της εθνικής κρίσης. Τοποθετήθηκε απέναντι στα πράγματα χωρίς ίχνος αυτοκριτική, χωρίς συνείδηση ευθύνης και τροφοδότησε με τη στάση της όλο αυτό το διάστημα τη δημαγωγία και τον τυχοδιωκτισμό, θύμα του οποίου σε μεγάλο βαθμό έπεσε και η ίδια. Ανοίγουμε μέτωπο με όλες τις εκδοχές της Ακροδεξιάς, της ακραίας και γραφικής φιλοναζιστικής».
Δεν άφησε εκτός στόχευση ούτε το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Βενιζέλος, υποστηρίζοντας χωρίς να μνημονεύσει το κόμμα, ότι «έχουμε και άλλη εκδοχή της Ακροδεξιάς, η οποία φάνηκε απολύτως ανεύθυνη και απαράσκευη στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και των διαβουλεύσεων. Και βέβαια, ανοίγουμε καθαρό και σαφές μέτωπο με την ανευθυνότητα, τη δημαγωγία και το λαϊκισμό που εμφανίζεται ως δήθεν αριστερός ή προοδευτικός. Δεν είναι Κεντροαριστερά το παιχνίδι με τη φωτιά. Δεν είναι προοδευτική στάση το εμπόριο ψευδαισθήσεων. Δεν είναι πατριωτική και υπεύθυνη στάση να δοκιμάσουμε τα ακραία όρια αντοχής της χώρας για λόγους εκλογικούς, για λόγους μικροκομματικούς, επειδή ζούμε τον οίστρο μιας εκλογικής επιτυχίας, η οποία όμως τοποθετείται σ’ ένα άλλο πλαίσιο, σ’ ένα άλλο κομματικό σύστημα, σε άλλο συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».
 Ο κ. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε σε όλα τα σημεία την προηγούμενη πολιτική του ως υπουργού Οικονομικών και διαπραγματευτή εκ μέρους της χώρας με τους διεθνείς εταίρους, τονίζοντας χαρακτηριστικά : «Αυτά που προτείνουμε, είναι τα μόνα συγκεκριμένα, τα μόνα υπεύθυνα, τα μόνα εφικτά και τα πιο διεκδικητικά. Μόνο για λόγους πολιτικής γενναιοδωρίας και εθνικής ευθύνης δεχόμαστε συζήτηση για επαναδιαπραγμάτευση, για απαγκίστρωση και όλα αυτά. Είναι αστεία κατά βάθος όλα αυτά. Διότι Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει ένα διαρκές γήπεδο διαπραγμάτευσης. Δανειακή σύμβαση σημαίνει διαρκής αξιολόγηση, αναθεώρηση, διαπραγμάτευση. Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει διαπραγμάτευση, τι σημαίνει Ευρώπη, μπορεί να μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση, επειδή δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει διαρκής διαπραγμάτευση. Και επαναλαμβάνω ότι δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανέναν, γιατί κάναμε και έκανα προσωπικά τη σκληρότερη διαπραγμάτευση».
Τέλος, έθεσε ως «στόχο σε κάθε Περιφέρεια, αρχής γενομένης από τις 20 Περιφέρειες που το ΠΑΣΟΚ δεν εκπροσωπείται σε αυτή τη θνησιγενή Βουλή, να μην υπάρχει περιφέρεια στην επόμενη Βουλή που το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει βουλευτή. Έχουμε στόχο σε όλες τις μονοεδρικές, σε όλες τις διεδρικές, σε όλες τις τετραδικές».

Και χτύπημα κάτω από τη μέση, από τον Πάγκαλο...
Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις να επανεκκινήσει για τη νίκη το ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε σήμερα επίθεση από τον έτερο, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο.Είπε πως «το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη θα ξανακερδίσει εκλογές στο μέλλον, αλλά με άλλον αρχηγό»...

http://www.eklogika.gr/news/9562

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου