Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ....ΧΡΥΣΑΦΙ Ή ΔΟΣΗ ΧΑΣΙΣ!!!!!

Συνελήφθη φοροφυγάς με μικροποσότητα μπουγάτσας !


Συνελήφθη φοροφυγάς με μικροποσότητα μπουγάτσας ! 
 
Σε σύγχυση θα βρεθούν οι καταναλωτές λόγω διάταξης που προβλέπει την εφαρμογή αυξημένου συντελεστή Φ.Π.Α. 23% στα είδη διατροφής τα οποία σερβίρονται για άμεση κατανάλωση σε εστιατόρια, κυλικεία, μπαρ, τυροπιτάδικα, ψητοπωλεία και άλλα καταστήματα. Ειδικότερα, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, τα σφολιατοειδή που διατίθενται ψημένα στους καταναλωτές θα φορολογούνται με 23%, την ίδια στιγμή που τα αντίστοιχα με γλυκαντικές ύλες, τα οποία καταναλώνονται εκτός των καταστημάτων, θα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 13%.

Σε ελεύθερη μετάφραση… μια μπουγάτσα με τυρί η οποία καταναλώνεται εκτός καταστήματος θα επιβαρύνεται με Φ.Π.Α. 23%, ενώ μια μπουγάτσα με κρέμα θα χρεώνεται με Φ.Π.Α. 13%.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, τα μη αλκοολούχα ποτά, τα ροφήματα (π.χ. χυμοί, καφές, αναψυκτικά) καθώς και τα ανθρακούχα νερά θα έχουν επιβάρυνση με Φ.Π.Α. 23%, εκτός εάν προσφέρονται από μίνι μπαρ ξενοδοχείων ή συσκευασμένα και μη έτοιμα προς κατανάλωση.

Στην περίπτωση όμως που περιλαμβάνονται σε γεύμα το οποίο παρέχεται από υπηρεσία εξυπηρέτησης δωματίου ξενοδοχείου, τότε θα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 23%.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/139247.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου