Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΕΓΙΝΑΝ....ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ!!!! ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΑΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!

Μειώστε ως 40% τη δόση του στεγαστικού δανείου.


Μειώστε ως 40% τη δόση του στεγαστικού δανείου 
 
Πληθώρα λύσεων αναχρηματοδότησης προσφέρουν οι τράπεζες δίνοντας διέξοδο στους δανειολήπτες που δεν μπορούν λόγω της μείωσης των εισοδημάτων τους να αντεπεξέλθουν στις μηνιαίες δόσεις τους.

Με τη χειροτέρευση της κρίσης χρέους δίνεται μία ανάσα σε αυτές τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, ευνοούνται όσοι έχουν δάνειο κυμαινόμενου επιτοκίου καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στις αγορές αναγκάζουν την ΕΚΤ να πατήσει «φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων της.

Όσον αφορά τις μηνιαίες δόσεις των στεγαστικών δανείων, αυτές μπορούν να μειωθούν με διάφορους τρόπους. Οι τράπεζες προχωρούν σε αναδιάρθρωση μιας οφειλής αφού διαπιστώσουν ότι όντως ο πελάτης τους αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξόφλησή της. Αν τελικώς αποφασίσουν να ρυθμίσουν το δάνειο, υπάρχει η πιθανότητα να αυξήσουν και το επιτόκιο δανεισμού ως «αντάλλαγμα» για την παροχή της διευκόλυνσης.

Τρεις τρόποι για την ελάφρυνση του λογαριασμού

1. Επιμήκυνση της διάρκειας εξόφλησης

Όσο περισσότερο αυξάνεται η διάρκεια του στεγαστικού δανείου τίοσο μειώνεται η μηνιαία δόση. Ωστόσο μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση αυξάνονται οι συνολικοί τόκοι που θα κληθεί να πληρώσει το νοικοκυριό.

Περιοριστικό παράγοντα σε αυτή την περίπτωση αποτελεί η ηλικία του χρήστη η οποία δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 65-70 έτη στη λήξη του δανείου. Για παράδειγμα, για μία οφειλή της τάξεως των 100.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5% και διάρκεια εξόφλησης τα 20 έτη, η μηνιαία δόση ανέρχεται σε635 ευρώ. ΑΝ η διάρκεια εξόφλησης αυξηθείς τα 25 έτη, πέφτει στα 555 ευρώ, ενώ στα 30 έτη υποχωρεί στα 507 ευρώ. Ωστόσο η διευκόλυνση αυτή κοστίζει σε τόκους.

2. Παροχή περιόδου χάριτος

Στην προκειμένη περίπτωση ο δανειολήπτης για ένα διάστημα που μπορεί να κυμαίνεται από λίγους μήνες και να φθάσει ακόμα και τα 3 έτη, μπορεί να επιτύχει μείωση της δόσης του καταβάλλοντας μόνο τους τόκους του δανείου.

Για ένα δάνειο 20ετούς διάρκειας ύψους 100.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%, η μηνιαία δόση πέφτει από τα 635 ευρώ στα 375 ευρώ αν παρασχεθεί από την τράπεζα περίοδος χάριτος. Ωστόσο, για όσο διάστημα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι, το υπόλοιπο του δανείου παραμένει το ίδιο, με αποτέλεσμα οι δόσεις στη συνέχεια να είναι μεγαλύτερες.

3. Αναστολή πληρωμής δόσεων

Σε ακραίες περιπτώσεις όπου τα εισοδήματα  δεν επαρκούν για την πληρωμή των δόσεων, οι τράπεζες μπορούν να παράσχουν μια περίοδο χάριτος, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν καταβάλλονται οι δόσεις. Οι τόκοι στην προκειμένη περίπτωση κεφαλαιοποιούνται, αυξάνοντας το συνολικό χρέος, τις μελλοντικές δόσεις και τους τόκους.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/138014.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου