Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ....ΑΔΕΔΥ!!!!

Η μεγάλη σφαγή του Δημοσίου.


Η μεγάλη σφαγή του Δημοσίου 
 

Φουριόζοι ήρθαν οι επικεφαλής της Τρόικα, ασκώντας με το καλημέρα σας αφόρητες πιέσεις προς την κυβέρνηση για το την εδώ και τώρα υλοποίηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης όσων αφορά στην εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων.
Η Τρόικα απαιτεί να της παραδοθεί άμεσα λίστα με 30.000 ονόματα δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε εφεδρεία και μάλιστα ενώ αρχικά τα μέλη της Τρόικας είχαν συμφωνήσει να δώσουν ένα χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου, άλλαξαν την απόφασή τους, προβάλλοντας ως δικαιολογία το πρόβλημα αξιοπιστίας που παρατηρείται από μέρους της κυβέρνησης.
Αν δεν γίνει αυτό που ζητάνε, δηλαδή η κατάθεση της λίστας, τότε θα επιστρέψουν με αυστηρότερες απαιτήσεις για απολύσεις και καταργήσεις θέσεων. Μάλιστα, είναι όλα μελετημένα, αφού η κυβέρνηση προέβαλε συνταγματικό κώλυμα με την εφεδρεία, με την Τρόικα να έχει έτοιμη την εναλλακτική της κατάργησης οργανικών θέσεων του Δημοσίου που δεν απαγορεύει το σύνταγμα.
Χαρακτηριστικό είναι το κλίμα που επικρατεί στις συζητήσεις κυβέρνησης και Τρόικας, όπου πρωταγωνιστής είναι ο εκνευρισμός.
Οι μεν δανειστές μας έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους με την αποτυχία εφαρμογής του προγράμματος, ενώ η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτύρεται για τον απαράδεκτο τρόπο συμπεριφοράς μερικών εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Οι επικεφαλής της Τρόικας και η τεχνική επιτροπή που βρίσκεται στην Αθήνα έχει ξετινάξει όλες τις υπηρεσίες και μάλιστα δείχνουν να έχουν και το πάνω χέρι μετά τις παρεμβάσεις Σαρκοζί, Μέρκελ προς τον Γ. Παπανδρέου, στον οποίο… τράβηξαν το αυτί για το θέμα της εφαρμογής του προγράμματος.
Πηγές της Τρόικας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το συνταγματικό κώλυμα της εφεδρείας και κρύφτηκε πίσω από αυτό, γεγονός που αποδεικνύει και πάλι την απουσία πολιτικής βούλησης για την πραγματοποίηση των αλλαγών.
Πάντως η Τρόικα το έχει ξεκαθαρίσει: Έκτη δόση δεν υπάρχει αν δεν προχωρήσει το θέμα της εφεδρείας, αν η κυβέρνηση δεν παρουσιάσει αξιόπιστο τρόπο είσπραξης εσόδων, αν δεν δοθούν γραπτές δεσμεύσεις ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν μέχρι το Δεκέμβριο και αν δεν παρουσιαστεί έκθεση για την απόδοση των μέτρων και πώς θα εισπραχθούν οι φόροι.
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/137810.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου