Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Οι 24 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας.




Οι 24 μέρες που θα κρίνουν το μέλλον της Ελλάδας : Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επίσημα μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και  

Θέσεις μάχης παίρνουν τα κόμματα με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επίσημα μετά τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 6 Μαΐου.

Στις επόμενες 24 ημέρες, μέχρι την προσφυγή στις κάλπες στις πιο ρευστές εκλογές της μεταπολίτευσης, οι Έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για το μέλλον και τον προσανατολισμό της χώρας σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι.

Με τα δύο μεγάλα κόμματα να προσπαθούν να πετύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, το στοίχημα της αυτοδυναμίας (για τη ΝΔ) μοιάζει επί του παρόντος αδύνατο ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οδηγούμαστε για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία σε Βουλή επτά ή οκτώ κομμάτων.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, έσπευσε χθες με το μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό να επισημάνει ότι είμαστε στο μέσον της διαδρομής και ο δρόμος που απομένει είναι και ανηφορικός και να υπενθυμίσει πως η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλο και δύσκολο έργο. Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του άνοιξε το δρόμο για μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη πορεία.

Η προεκλογική περίοδος, πάντως, αναμένεται να είναι έντονη με το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει έκκληση για ψυχραιμία, απευθυνόμενο τόσο προς τα κόμματα όσο και τον ελληνικό λαό. Όπως τόνιζαν, μάλιστα, κυβερνητικοί κύκλοι όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές είναι πολύ πιθανό να φουντώσουν τα σενάρια καταστροφής και χάους, με τους πολίτες να βομβαρδίζονται με υπαρκτά, ανύπαρκτα αλλά και «φοβικά» διλήμματα…
Ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue που παρουσίασε ο Σκάι. Στην έρευνα καταγράφεται ακόμη υποχώρηση της επιρροής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.

Με βάση την εκτίμηση της εταιρίας στη νέα Βουλή θα εκπροσωπούνται εννέα κόμματα.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 19%, το ΠΑΣΟΚ 14,5%, το ΚΚΕ 11%, ο ΛΑΟΣ 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ 13%.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνει 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, η Χρυσή Αυγή 5%, οι Οικολόγοι – Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Δράση 2% και 3,5% τα λοιπά.

Το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.



Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/politics/186853.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου