Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Παρέλαση-κηδεία στην Αθήνα.


Απομονωμένο απο το λαό -μόνο του μέσα στη σιωπή- το καθεστώς γιόρτασε χθές την ημέρα της ανεξαρτησίας της χώρας στην Αθήνα κλέβοντας κυριολεκτικά απο το λαό ακόμα και αυτή τη γιορτή που απόλυτα του ανήκε ως χθές..299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις σε 27 πόλεις της χώρας.
Ο φετεινός γιορτασμός της 25ης Μαρτίου έμοιαζε στο Σύνταγμα με κηδεία.Στην υπόλοιπη Ελλάδα οι πολίτες έκφρασαν μαζικά την καθολική αντίστασή τους στη χούντα των τραπεζιτών και των συνοδοιπόρων τους μεγαλέμπορων,μεγαλοβιομήχανων,ντόπιων και ξένων τοκογλύφων..

Συνολικά υπήρξαν 299 προσαγωγές και 40 συλλήψεις, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα οι κρατικές δυνάμεις καταστολής συνέλλαβαν σε 27 πόλεις σε ολόκληρη την χώρα:

- Αθήνα: 1 σύλληψη και 29 προσαγωγές
- Θεσσαλονίκη: 47 προσαγωγές
- Κομοτηνή: 9 προσαγωγές 1 σύλληψη
- Αλεξανδρούπολη: 5 προσαγωγές
- Ξάνθη: 1 προσαγωγή
- Λέσβος: 18 προσαγωγές
- Χίος: 5 προσαγωγές
- Σάμος! 14 προσαγωγές
- Φλώρινα: 20 προσαγωγές
- Ιωάννινα: 2 προσαγωγές
- Θεσπρωτία: 1 προσαγωγή
- Βόλος: 8 προσαγωγές
- Λάρισα: 3 συλλήψεις για εξύβριση και αντίσταση
-Σέρρες: 15 προσαγωγές
- Βέροια: 29 συλλήψεις και 3 προσαγωγές
- Ρέθυμνο: 1 προσαγωγή
- Χανιά: 3 συλλήψεις
-Ηράκλειο: 5 προσαγωγές
- Πάτρα: 54 προσαγωγές
- Πύργος: 7 προσαγωγές
- Φθιώτιδα: 13 προσαγωγές
- Θήβα: 3 προσαγωγές
- Τρίπολη: 10 προσαγωγές
- Σπάρτη: 5 προσαγωγές
- Καλαμάτα: 3 προσαγωγές
- Χαλκίδα: 6 προσαγωγές
- Λειβαδιά: 7 προσαγωγές

Η εικόνα του δοσιλογικού καθεστώτος της Αθήνας κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821, έδειξε, κατά τον πιό ανάγλυφο τρόπο, ποια θα είναι, από' δώ κι εμπρός, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αιχμαλωσίας μας, στα συμφέροντα των δυναστών μας.

Εμπειριζόμαστε πιά μία διαδικασία που επιβάλλεται απο τη διεθνή και ντόπια εξουσιαστική οικονομική ελίτ, προκειμένου η ελληνική κοινωνία να λειτουργεί σύμφωνα με τις δικές της επιδιώξεις και εντολές.

Στη χώρα μας και στις ζωές μας ζούμε, πλέον άμεσα, τη χειροπιαστή πραγματικότητα της εξέλιξης αυτής της διαδικασίας.

Μετά την εγκατάσταση μίας κυβέρνησης ανδρεικέλων, που υπογράφει κάθε
χαρτί που της ζητούν οι πάτρωνές της ώστε να κατοχυρώνονται τα συμφέροντά τους, έστω και αν αυτό συνεπάγεται τη μαζική φτωχοποίηση του λαού και την παραίτηση από κάθε είδους κυριαρχία, βλέπουμε τώρα και την προκλητική προστασία των μελών αυτής της κυβέρνησης/μαριονέτας, από την οργή του λαού ο οποίος και επίσημα θεωρείται εχθρική οντότητα.

Γλυστρίσαμε έτσι ξαναβρίσκοντας σαν πολίτες την ξεχασμένη μέσα στα χρονοντούλαπα της ιστορίας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα ιδιότητα του εχθρού-Λαού!

Μετά την τελευταία άγρια επέλαση και επίθεση των πραιτωριανών του καθεστώτος κατά του διαμαρτυρόμενου λαού στην πλατεία Συντάγματος, είχαμε χθές, επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821,μια άνευ προηγουμένου ποσοτική και ποιοτική αποθράσυνση,μια προέλαση  της χούντας με τα λευκά κολάρα, με σιδηρόφρακτα τείχη να περιχαρακώνουν τους χώρους για τους άρχοντες, λεγεώνες μαυροφορεμένων ασφαλιτών  να επιβλέπουν, πίσω από τα μαύρα γυαλιά τους για την ασφάλειά των προστατευομένων ανδρεικέλων της , χιλιάδες αστυνομικούς να αφουγκράζονται από πού θα ακουστεί η χλεύη, η αγανάκτηση, ο θυμός του λαού, για να επέμβουν με συλλήψεις που, μάλιστα, έγιναν και προληπτικές.

Πρακτικές που, οι ανάλογες της στρατιωτικής χούντας του 1967 ωχριούν, συγκρινόμενες με αυτές που βλέπουμε σήμερα να λαμβάνουν χώρα στην (υποτιθέμενη) Δημοκρατία τους !!!

Αυτό, αποτελεί άλλη μία απόδειξη ότι η Δημοκρατία αυτή,γέννημα-θρέμμα της μεγάλης απάτης της μεταπολίτευσης του 1974, έχει πλέον κακοφορμήσει σε αληθινό καρκίνο έχοντας παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μία Ολιγαρχία, που σφετερίζεται την ταμπέλα της Δημοκρατίας για να νομιμοποιεί τις αποφάσεις της, υπέρ των συμφερόντων των ντόπιων και διεθνών τραπεζιτών.

Οι παρεμβάσεις όμως των πολιτών,όπως εκδηλώθηκαν μαζικά σε 27 ελληνικές πόλεις κατά τη διάρκεια των χθεσινών παρελάσεων,έδωσαν ένα άλλο στίγμα που απο σήμερα γνωρίζουν οι αρμόδιοι του συστήματος πολύ καλά:

Το μέτωπο που έχουν απέναντί τους είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσουν να το φιμώσουν με στρατοκρατικές μεθοδεύσεις.Είναι ανεξέλεγκτα αναπτυγμένο σε όλη τη χώρα-δεν ελέγχεται απο κόμματα,οργανώσεις,σχηματισμούς.Βγαίνει μέσα απο τα σωθηκά του λαού.

Και γι αυτό απο εδώ και εμπρός δύσκολα αντιμετωπίζεται..

Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν αυτοπαγιδευτεί σε ένα σπειράλ πολιτικού θανάτου..

Κάθε προσπάθεια να καθυποτάξουν τη λαική βούληση θα αποβεί γι αυτούς μοιραία.Και τότε όλοι θα ζήσουν σε αυτή τη χώρα την εξόδιο ακολουθία του καθεστώτος.Που δεν θα είναι τυλιγμένη στη σιωπή όπως φάνταζε χθές..


stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου