Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ.....ΔΙΑΡΚΕΣ!!!!


Με νέες περικοπές απειλούνται οι μισθωτοί!!!!


Με νέες περικοπές απειλούνται οι μισθωτοί : Με νέες περικοπές στις αμοιβές τους απειλούνται οι μισθωτοί στην Ελλάδα, παρότι το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η μείωσή τους είναι μια από τις

Με νέες περικοπές στις αμοιβές τους απειλούνται οι μισθωτοί στην Ελλάδα, παρότι το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται ότι η μείωσή τους είναι μια από τις αιτίες της ύφεσης στη χώρα μας.  Δυστυχώς, τα «σπασμένα» του δημόσιου τομέα συνεχίζει να πληρώνει ο ιδιωτικός, με τις περισσότερες επιχειρήσεις να προσπαθούν απεγνωσμένα να γλιτώσουν τα χειρότερα,  με κάθε τρόπο...

Χαρακτηριστικό είναι ότι μείωση 10% στους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων προτείνουν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕ στον διάλογο που ξεκινά σήμερα, ενώ  ζήτημα μείωσης του ονομαστικού εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας κατά 15% στο διάστημα 2012-2014 θέτει η έκθεση 41 σελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έκθεση, της οποίας στοιχεία δημοσιεύει η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα αν τηρήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η WSJ, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να πει ότι «ο λαός της Ελλάδας δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα το 2013 και το 2014 προκειμένου να επιτύχει το στόχο του ποσοστού χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 117% έως το 2020.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι, προκειμένου η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, χρειάζεται να συνεχίσει την πολιτική βαθιάς εσωτερικής υποτίμησης.

Ακόμη, επισημαίνει τα θέματα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση μόλις αναλάβει, όπως οι νέες περικοπές στον προϋπολογισμό και η παρουσίαση ενός χρονοδιαγράμματος για την εξέταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το σύστημα προσδιορισμού των μισθών ως το τέλος Ιουλίου του 2012.

Όσον αφορά την πρόταση   ΕΣΕΕ και  ΓΣΕΒΕΕ, στη συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με αντικείμενο την υπογραφή κλαδικής σύμβασης,  θα προτείνουν μειώσεις μισθών έως 10% με ταυτόχρονη κατοχύρωση του 13ου-14ου μισθού και των επιδομάτων και τη δέσμευση να μην γίνουν απολύσεις.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/188172.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου