Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΑΡΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΛΛΗΜΜΑ!!!!!


Die Welt: "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ σε 12 μήνες".....!!!!


Die Welt: "Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ σε 12 μήνες" : Παρά τις  φωνές που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδας ότι αν υποστούμε τις θυσίες της λιτότητας θα παραμείνουμε στο ευρώ, έγκυροι οικονομολόγοι του  εξωτερικού επιμένουν  

Παρά τις  φωνές που υπάρχουν εντός και εκτός Ελλάδας ότι αν υποστούμε τις θυσίες της λιτότητας θα παραμείνουμε στο ευρώ, έγκυροι οικονομολόγοι του  εξωτερικού επιμένουν για το αντίθετο.

Ενδεικτικό είναι το νέο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt με τίτλο «Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ σε 12 μήνες».

Η εκτίμηση αυτή ανήκει στην επενδυτική εταιρεία Threadneedle, στέλεχος της οποίας - σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα-   παρουσίασε στο Λονδίνο τις συνολικές εκτιμήσεις της εταιρείας σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη. Σύμφωνα ,λοιπόν, με το σενάριο αυτό η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ εντός του έτους  είναι προδιαγεγραμμένη αφού το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που υπαγορεύεται από τους Γερμανούς είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί.

Το ελληνικό παράδειγμα ,σύμφωνα πάντα με την εταιρεία ,θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι πράγματι  ενδιαφέρον ότι αναφορικά με τη χώρα μας η Threadneedle «βλέπει»  δύο δρόμους : ή να τηρηθεί το σχέδιο λιτότητας όπως υπαγορεύεται από τους Γερμανούς ή να κάνουν οι Έλληνες την εξίσου τρομακτική επιλογή του να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, θεωρώντας ως πιο πιθανό να πράξουμε το δεύτερο.

Υπενθυμίζεται  ότι και ο διακεκριμένος οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι  έχει συστηματικά  με δηλώσεις του στον Τύπο «προβλέψει» την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη  υποστηρίζοντας  πως το σχέδιο του ΔΝΤ και της Γερμανίας  είναι  να στηριχθεί η Ελλάδα για όσο χρονικό διάστημα  χρειάζεται μέχρι να ετοιμαστεί ένας μηχανισμός διάσωσης της Ιταλίας και της Ισπανίας και έπειτα  να αφεθεί να πτωχεύσει.

Ενώ και η επικεφαλής της ομάδας Roubini ,Μegan Greene, στο συνέδριο του Economist τον περασμένο Φεβρουάριο είπε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που η Ελλάδα δεν θα αντέξει άλλη λιτότητα, η Tρόικα θα θεωρήσει το χρέος  μη βιώσιμο και θα σταματήσει τη χρηματοδότηση. Ο χρονικός ορίζοντας που δίνει και εκείνη είναι 12 μήνες  συσχετίζοντας   την έξοδο της Ελλάδας με τις γερμανικές εκλογές του 2013,διευκρινίζοντας  ότι η Μέρκελ δεν θα ήθελε να φορτωθεί έως τότε  τη ρευστότητα που θα προκαλούσε  το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας εξέλιξης.

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/188541.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου