Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Πως "ξεπλύθηκε" το βρώμικο χρήμα..




Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Πως "ξεπλύθηκε" το βρώμικο χρήμα : Σαφή εικόνα για το πως μπήκαν οι μίζες που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πηρέ ο πρώην υπουργός στην Ελλάδα και πως «ξεπλύθηκε» το βρώμικο χρήμα  

Σαφή εικόνα για το πως μπήκαν οι μίζες που -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- πηρέ ο πρώην υπουργός στην Ελλάδα και πως «ξεπλύθηκε» το βρώμικο χρήμα δίνουν οι εισαγγελείς μέσα στο πόρισμά τους.

Η ξαφνική αρρώστια και ο πανικός που προκάλεσε

Μια ξαφνική αρρώστια είναι η αφετηρία των λαθών λόγω πανικού, σύμφωνα με το πόρισμα .Το 1999 αρρωσταίνει ο Νίκος Ζήγρας, ξάδελφος του πρώην υπουργού και οι γιατροί του δίνουν μόνο λίγους μήνες ζωής.

Το δυσάρεστο νέο, κινητοποιεί αλυσιδωτές αντιδράσεις: Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα, Ζήγρας και Τσοχατζόπουλος προβαίνουν -συμφώνα πάντα με το πόρισμα- σε εξπρές αγορές ακινήτων.

Με εμβάσματα εξπρές μέσω της Bluebell ήρθαν στην Ελλάδα 16,2 εκ. ελβετικά φράγκα και 1,7 εκ. δολάρια, χρήματα με τα οποία αγοράστηκαν (την ίδια εβδομάδα) το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (με 880.441 ευρώ), τρία ακίνητα στη Λεωφόρο Κηφισίας (4,1 εκ. ευρώ) και το ακίνηξτο στην Κόμνα τράκα (704.328 ευρώ). Σύνολο, 5.684.769 ευρώ.

Όπως τονίζει στο Star ο δικηγόρος Θέμης Σοφός,  «υπάρχει δυνατότητα αυτός ο οποίος έχει στην κατοχή του την offshore, να έχει δώσει τις μετοχές σε συγγενικό του πρόσωπο για την περίπτωση θανάτου ώστε να περιέρχεται απ’ ευθείας σε αυτό χωρίς να ακολουθηθεί κληρονομική διαδικασία». Στην περίπτωση, όμως που δεν έχει προβλεφθεί κάτι ανάλογο, όπως εξηγεί ο ίδιος, υπάρχει ο κίνδυνος «εάν κινδυνεύσει η υγεία του η τελικώς αποδημήσει το πρόσωπο που εμφανίζεται ως αποκλειστικός δικαιούχος και διαχειριστής της υπεράκτιας (offshore) εταιρίας, οι απόγονοι του να εμφανισθούν ως νόμιμοι κληρονόμοι αυτού του κονδυλίου και τελικά ο πραγματικός, εντός η έκτος εισαγωγικών, (σ.σ.: δικαιούχος) θα μπορούσε να χάσει το δικαίωμα του γιατί μπορεί να το αποδείξει άμεσα στην τράπεζα».

«Σατανικές» συμπτώσεις και περίεργες διαδρομές - Φύλλο και φτερό το γραφείο του Άκη στην Κυψέλη από τον εισαγγελέα

Φύλλο και φτερό έκανε από το πρωί ο εισαγγελέας το γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου στην οδό Κόμνα τράκα στην Κυψέλη προκειμένου να ανακαλύψει στοιχεία που θα τον βοηθήσουν στην έρευνά του.

Ο λόγος; Κάποιες «σατανικές» συμπτώσεις στη διαδρομή του μαύρου χρήματος: Το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου φαίνεται να πωλείται από την offshore του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου σε offshore με δικαιούχο τον γείτονά του στο γραφείο της Κυψέλης!

Στο ίδιο τετράγωνο βρισκόταν και η εταιρεία Nobilis, πρωταγωνίστρια στη διακίνηση του μαύρου χρήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος και τελευταίος λογαριασμός της Nobilis στη Ελλάδα ανοίγει για να γίνει η μεταβίβαση του σπιτιού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Βίκη Σταμάτη, σύζυγο του κ. Τσοχατζόπουλου.

Torcaso, Nobilis και Morelia το τρίπτυχο πίσω από τη διακίνηση του «μαύρου» χρήματος

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω τριών ουσιαστικά offshore εταιρειών: Την Torcaso ,τη Nobilis και την Morelia.

Ο πρώην υπουργός πρέπει να «δεθεί» με αυτές τις offshore για να αποδείξουν οι αρχές ότι βρίσκεται πίσω από το μαύρο πολίτικο χρήμα.

Οι καταθέσεις φωτιά που «καίνε» τον ‘Άκη Τσοχατζόπουλο

Δύο είναι οι καταθέσεις-«φωτιά» που καίνε τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Προέρχονται από δύο αμπελουργούς της Morelia, οι οποίοι μεσολάβησαν για τη μεταφορά δύο εμβασμάτων 8 εκ. δολαρίων από τη Ferrostaal στην τράπεζα Morgan Stanley. Εύλογα αναρωτιέται κανείς τι «δουλειά» μπορεί να έχει μια εταιρεία που ασχολείται με εξοπλιστικά με εταιρεία με αμπελουργούς της Morelia…

Στη συνέχεια, τα χρήματα αυτά μεταφέρθηκαν στην Torcaso του Νίκου Ζήγρα, ο οποίος (και πάλι) είναι απορίας άξιον τι «σχέσεις» μπορεί να έχει με εταιρεία που ασχολείται με εξοπλιστικά προγράμματα…


Star.gr http://www.madata.gr/epikairotita/social/187774.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου