Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ......

Τρείς προβλέψεις για το μέλλον.

Πόσο ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζει μια πρόβλεψη;
Και αν αυτή η πρόβλεψη είναι για τον κόσμο του 2080; Αφού εμείς και ακόμα και τα παιδιά μας θα έχουμε γίνει ασυνείδητα μόρια που θα αιωρούνται στο σύμπαν για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρόνια ώσπου και αυτά στο τέλος θα επιστρέψουν στο τίποτε;
Κανένα ενδιαφέρον θα έλεγε μια γάτα αν μπορούσε να μιλήσει.
Ο άνθρωπος όμως είναι αλλιώς. Νοιάζεται σχιζοφρενικά πολύ. Ο Σκρούτζ ακόμα και ετοιμοθάνατος κάθεται πάνω στο βουνό με τα λεφτά του και δεν λέει να προσφέρει ούτε ένα κομμάτι ψωμί για το παιδί που του λέει κάθε χρόνο τα κάλαντα.

Πρώτη Πρόβλεψη




Ο George Friedman εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος Stratfor (Strategic Forecasting Inc.) κάνει μαύρες κι άραχνες προβλέψεις για την Ευρώπη και την Ελλάδα μας. Η Ελλάδα του αύριο είναι επαρχία της αναγεννημένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πες – πες, στο τέλος θα το πιστέψουμε και μείς), η Γερμανία έχει ξεπέσει, η Γαλλία ομοίως, η Ρωσία έχει ηττηθεί στρατιωτικά από την Τουρκία που είναι η κυρίαρχη δύναμη όλου του ισλαμικού κόσμου και στη θέση της σημερινής χριστιανικής Εσπερίας δεσπόζει η Πολωνία, κραταιά και ισχυρή, γιατί …… δεν κινδυνεύει από πληθυσμιακό μαρασμό και γήρανση.
Μήπως σ αυτή τη δύνη της κατάρρευσης βρίσκονται και οι ΗΠΑ;;
Κάθε άλλο. Η επικυριαρχία των ΗΠΑ, μόλις ξεκινάει! Ο George Friedman πιστεύει ότι αμερικάνικη Αυτοκρατορία θα επιζήσει τόσο πολύ όσο και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Η Κίνα θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση της φτώχειας που έχει υποχρεώσει την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της, ενώ η Ιαπωνία θα καταστεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής της μεγάλης υπερδύναμης.
Η Ενέργεια του αύριο, παρότι θα είναι η ηλιακή θα παίρνεται όχι από τη γη, που θα μπορούσε να είναι προσιτή στον καθένα, αλλά από το διάστημα με την βοήθεια μιας τεχνολογίας, κάτοχος της οποίας είναι προφανώς μόνο η Αμερική!

Δεύτερη πρόβλεψη

Ο Parag Khanna πολιτικός επιστήμονας σπουδαγμένος στο Βερολίνο και στο Λονδίνο βλέπει το μέλλον αλλιώς.
Τρία είναι τα κυρίαρχα βασίλεια: Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ.
Και αυτός δεν προβλέπει ανάδειξη της Ρωσίας σε υπερδύναμης, όπως επίσης ούτε της Ινδίας ή της Ιαπωνίας.
Ωστόσο θεωρεί ότι η Ε.Ε. έχει να αντιμετωπίσει πέντε μεγάλα ανοίγματα σε μία επεκτατική και σταθεροποιητική πολιτική.
1. την ενσωμάτωση και τον εξευρωπαϊσμό της Ρωσίας.
2. την ενσωμάτωση όλων των Βαλκανίων
3. Μια διαρκή σχέση με την Τουρκία,
4. που θα επεκταθεί μέχρι την Κασπία θάλασσα
και
5. Την ίδρυση, σύμφωνα με την πρόταση του Σαρκοζύ της «Μεσογειακής Ένωσης» που θα συμπεριλάβει και όλον τον Αραβικό κόσμο της Β. Αφρικής.


Τρίτη προοπτική



είναι η συρρίκνωση του κατοικήσιμου κόσμου σε πράσινες οάσεις όλο και πιο βόρεια, αφού η τροπική ζώνη και η εύκρατη θα έχουν μεταβληθεί σε ακατοίκητες (κόκκινο και κίτρινο) περιοχές.
Ο παραπάνω χάρτης όπως δημοσιεύτηκε στο “Courier International”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου