Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια στο Περιστέρι.

Γονείς και μαθητές με πανό και συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής στο Περιστέρι. Μαθητές Λυκείων παρέλασαν με μαύρα ρούχα και περιβραχιόνια. Το ΝΕWS 247 σάς μεταφέρει την εικόνα από την κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου από την Παναγή Τσαλδάρη (Vids + Pics).

Με αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών προσώπων και της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει τα μεσαία και τα λαϊκά στρώματα, η παρέλαση στο Περιστέρι.


Το 2ο, το 6ο και το 10ο Λύκειο Περιστερίου καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε δώσει δυναμικό παρών για να παρακολουθήσει την παρέλαση.
Οι μαθητές του 2ου Λυκείου, αντιδρώντας στα όσα διαδραματίζονται στο χώρο της Παιδείας, παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια.

 
Ηχηρό μήνυμα έστειλαν και οι μαθητές του 6ου Λυκείου. "Μας απαγόρευσαν να παρελάσουμε, αλλά εμείς είμαστε εδώ", έγραφε πλακάτ που κρατούσε η μαθήτρια που προπορευόταν.
Οι μαθητές δεν έστρεψαν το βλέμμα τους προς τους επισήμους, αλλά είχαν στρέψει τα κεφάλια τους στον κόσμο που είχε βρεθεί απέναντι από την εξέδρα.
Με μπράβο και χειροκροτήματα υποδέχτηκε ο κόσμος τους μαθητές του 10ου Λυκείου Περιστερίου, οι οποίοι επέλεξαν να παρελάσουν με μαύρα ρούχα.
Δεν έστρεψαν μάλιστα καθόλου τα κεφάλια τους προς την εξέδρα των επισήμων, όπως και οι περισσότεροι μαθητές, αλλά τα είχαν στραμμένα προς το μέρος του κόσμου.
"Επειδή κάναμε κατάληψη δεν μας επέτρεψαν να παρελάσουμε. Επιλέξαμε μαύρα ρούχα για να δουν ότι επαναστατούμε. Το κάναμε από αντίδραση", δήλωσε μαθήτρια του 10ου Λυκείου Περιστερίου στο News 247.

 

"Έχουν το δικαίωμα να μας απαγορεύσουν να παρελάσουμε;", διερωτήθηκε άλλη μαθήτρια του 10ου Λυκείου Περιστερίου, σημειώνοντας ότι αποφάσισαν έτσι να συμμετάσχουν με μαύρα ρούχα.

 

Από νωρίς το πρωί η κατάσταση μύριζε μπαρούτι στο Περιστέρι. Μέλη της πρωτοβουλίας "Αριστερή Κίνηση Πολιτών" παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, κρατώντας μαύρο πανό που ανέγραφε με κεφαλαία άσπρα γράμμα "ΟΧΙ".


 
 



Η συμβολική αυτή ενέργεια είχε ως στόχο να περάσει το μήνυμα της μη ανοχής άλλων πιο επώδυνων μέτρων, με τα φυλλάδια που έριχναν να αναγράφουν "οργή λαού - ξεσηκωμός παντού".

 

Στο μεταξύ, με πλακάτ κατά της κατάστασης που επικρατεί στην Παιδεία εμφανίστηκε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου Περιστερίου.




 

 
Στη φετινή κορύφωση των εκδηλώσεων της εθνικής επετείου οι μαθητές από τα περισσότερα δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής παρέλασαν χωρίς να στρέψουν τα κεφάλια τους προς τους επισήμους, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου