Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Η Σύρος, η παρελάση της 28ης Οκτωβρίου και η ματαίωση.


Η Σύρος, η παρελάση της 28ης Οκτωβρίου και η ματαίωση 
 
Μπορεί σε όλη την Ελλάδα οι καθηγητές να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια τοςυ στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά στη Σύρο η παρέλαση δεν θα γίνει καν! Μεγάλη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Σύρο με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και την ακύρωση της από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ματαίωσή της έγινε με αφορμή τις συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις σε όλα τα δημοσία κτίρια εδώ και δύο εβδομάδες.
Οι εργαζόμενοι στο δήμο διευκρινίζουν ότι "ουδέποτε τέθηκε ζήτημα παρεμπόδισης της παρέλασης. Η κατάληψη γίνεται στο χώρο του δημαρχείου και όχι στην πλατεία.
Σε όλη την διάρκεια των καταλήψεων ουδέποτε παρεμποδίστηκε η υπόλοιπη λειτουργία του κτηρίου, σε ό,τι αφορά στις δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε αυτό, άρα δεν είχαμε λόγο παρεμπόδισης της παρέλασης. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της διοργάνωσης της παρέλασης. Εκείνο, όμως που πραγματικά θα πρέπει να εξεταστεί είναι οι πραγματικοί λόγοι ματαίωσής της και οι οποίοι φυσικά είναι ανεξάρτητοι από τις κινητοποιήσεις."
Δηλώσεις αποδοκιμασίας για την απόφαση ματαίωσης της παρέλασης έγιναν και από τους τοπικούς φορείς της Σύρου, αλλά και τον βουλευτή Κυκλάδων Βρούτση, οι οποίοι διαβλέπουν στους λόγους ματαίωσης τον φόβο έντονων αποδοκιμασιών και την μετατροπή της παρέλασης σε άλλο ένα μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.
Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και πολλοί τοπικοί φορείς καλούν τον Συριανό λαό στο να βοηθήσει στην πραγματοποίηση της παρέλασης που έχει για όλους πιο επίκαιρο νόημα από ποτέ.

http://www.madata.gr/epikairotita/social/144183.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου