Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ....ΘΕΜΑ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ;

Απόρριψη αίτησης της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε ο αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μιτσιάλης.


Απόρριψη αίτησης της Μονής Βατοπεδίου ζήτησε ο αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μιτσιάλης 
 
Την απόρριψη της αίτησης που έχει καταθέσει η Μονή Βατοπεδίου ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Θράκης που συνδέεται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των παραλίμνιων εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας, θα εισηγηθεί ο αρεοπαγίτης Σπυρίδων Μιτσιάλης.

Ο ανώτατος δικαστικός λειτουργός  θα προτείνει προς τους συναδέλφους του να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι που προτάσσει η Μονή  στοχεύοντας στην αναίρεση του Εφετείου Θράκης ,το οποίο δέχθηκε  ότι είναι νόμιμη η δημοσίευση  δικαστικής απόφασης  μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί η επίμαχη απόφαση δεν είχε δημοσιευθεί εγκαίρως ,καθώς μετά τη διάσκεψη των δικαστών  επήλθε συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου.

Στη συνέχεια όμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου ελέγχθηκε πειθαρχικά ,ενώ διώχθηκε και ποινικά για  παράβαση καθήκοντος  και παραβίαση  δικαστικού απορρήτου.  Τόσο η πρόεδρος εκείνου του δικαστηρίου,όσο και οι εκπρόσωποι της Μονής έχουν καταδικαστεί  σε φυλάκιση 10 μηνών ο καθένας με αναστολή.
TA NEA .GR
http://www.madata.gr/epikairotita/politics/143660.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου