Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΙΑ ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ!!!!

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα με δραματικές εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου

  
image


Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι από τα επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών, κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να αποκλείσουν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επιτίθενται με πέτρες και μολότωφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που από την πλευρά τους απαντούν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Αμερικής, Πανεπιστημίου και Αμερικής και μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.
Το τελευταίο κύμα επεισοδίων ξεκίνσαν όταν αστυνομικές δυνάμεις ανέβαιναν από την οδό Καραγιώργη Σερβίας, ομάδες πολιτών προσπάθησαν να τους αποτρέψουν να φτάσουν στο Σύνταγμα, ωστόσο έγιναν ανατιληπτοί από κουκουλοφόρους οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Οι δύο πλευρές άρχισαν να συγκρουόνται με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και τους αντεξουσιαστές να πετούν βόμβες μολότωφ.
Εξάλλου, ένταση υπήρξε μεταξύ των διαδηλωτών στη λεωφ. Αμαλίας πάνω από την πλ. Συντάγματος, λίγο μετά τη 13:00 στην οδό Ρηγίλλης. ενώ νωρίτερα υπήρξαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών.
Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων ή προπηλακισμών έξω από το Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα,περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονται σε όλους τους δρόμους γύρω από τη Βουλή, ενώ στη Βασ. Σοφίας στο ύψος των ανθοπωλείων έχει υψωθεί ένας σιδερένιος φράκτης που κάνει απροσπέλαστη την πλαϊνή είσοδο της Βουλής για τους συγκεντρωμένους. Κλειστός παραμένει και ο Εθνικός Κήπος.
Έντονες αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών οχημάτων
Περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στη Βασ. Κωνσταντίνου και αποδοκιμάσαν έντονα όλα αυτοκίνητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, καθώς και όλων των υπολοίπων που περνούσαν από την «ειδική διαδρομή» που έχει δημιουργήσει οι άνδρες της αστυνομίας.
Προσαγωγές και τραυματισμοί
Η αστυνομίες προχώρησε σε 12 προσαγωγές «Αγανακτισμένων» οι οποίοι προπηλάκιζαν και εμπόδισαν την είσοδο βουλευτών στο κτίριο της Βουλής. Ωστόσο, ύστερα από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι. Επιπλέον, έγιναν προσαγωγές 5 ατόμων στην Πατησίων, που αυτή την ώρα κρατούνται στην Ασφάλεια Αττικής.
Εν τω μεταξύ, οι τραυματίες από τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου φτάνουν τους οκτώ, επτά πολίτες και ένας αστυνομικός. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό και το 401, όπου τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.
Στην Πανεπιστήμιου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τροχονόμο τραυματίζοντας τον, ενώ διαδηλωτές επιχείρησαν να τον προφυλάξουν.
Κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Κρήτης από αντεξουσιαστές
Δυναμικές και πολυπληθείς ήταν και οι συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης, Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο με τις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου. Στο Ηράκλειο υπήρξε επιπλέον και διαδήλωση των αγανακτισμένων. Ωστόσο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας ενώ μια ομάδα αντεξουσιαστών έχει καταλάβει τα γραφεία του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Βασίλη Κεγκέρογλου.
Ειρηνικές οι πορείες στη Θεσσαλονίκη
Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεγάλες σε όγκο και παλμό ήταν οι δύο βασικές απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο της 24ωρη πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Χιλιάδες Θεσσαλονικείς, κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, διαδηλώνοντας ειρηνικά κατά των κυβερνητικών μέτρων και ζητώντας την απόσυρση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος .
Το κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) δόθηκε στις 10.30 το πρωί μπροστά στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου, ενώ την ίδια ώρα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) έδινε το δικό του ραντεβού μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Μετά τις ομιλίες των συνδικαλιστών, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορείες που κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.
Πρώτη χρονικά έφτασε στο χώρο του πρώην υπουργείου η πορεία του ΠΑΜΕ, όπου οι διαδηλωτές, κρατώντας σημαίες και πανό, περικύκλωσαν το κτίριο, παραμένοντας στο σημείο για αρκετά λεπτά, πριν διαλυθούν ειρηνικά.
Λίγο αργότερα, έφτασε στο σημείο και η πορεία του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ, στην οποία ενσωματώθηκε και το μπλοκ του κινήματος των «Αγανακτισμένων» της πλατείας Λευκού Πύργου, που έδωσε ξεχωριστό «χρώμα» στην κινητοποίηση. Την ώρα άφιξης της συγκεκριμένης πορείας, η βροχόπτωση δυνάμωσε, γεγονός που υποχρέωσε αρκετούς συμμετέχοντες να απομακρυνθούν από την περιοχή ή να καλυφθούν κάτω από υπόστεγα.
Κάποιοι, πάντως, παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο, παρά την έντονη βροχόπτωση που κατά διαστήματα μετέτρεψε την οδό Αγίου Δημητρίου, μπροστά στο πρώην υπουργείο, σε «ποτάμι», αναρτώντας, μάλιστα, πανό στην κεντρική πύλη του κτιρίου.
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων κλειστοί έμειναν κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης, ενώ η καταιγίδα που ξέσπασε ενέτεινε τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης.
Σήμερα η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου
Στις 3 μμ ξεκίνησε στη Βουλή η συνεδρίαση του Κοινοοβουλευτικού Τομέα Έργου (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνει ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τον υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Φίλιππο Σαχινίδη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για την Οικονομία, το οποίο είναι προγραμματισμένο να εισαχθεί στις 4.30 μμ στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και αύριο με τοποθετήσεις φορέων, ενώ η ψήφισή του αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 του μήνα.
http://www.greekmoney.gr/index.php/permalink/64162.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου