Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σόιμπλε: "Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα"


Ο Γερμανός υπουργός Οικονμικών Β. Σόιμπλε δήλωσε ότι η ΕΕ δουλεύει για να εγκρίνει την επόμενη βοήθεια για την Ελλάδα, αλλά η Αθήνα πρέπει να πάρει τις απαραίτητες αποφάσεις για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων της.
«Θα δουλέψουμε σήμερα και αύριο για να φτάσουμε όσο μακριά μπορούμε» τόνισε ο Β. Σόιμπλε στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε αν η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι έτοιμοι να «απελευθερώσουν» την επόμενη δόση ύψους 12 δις. ευρώ για την Ελλάδα.
«Ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε μια άμεση απόφαση, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι η Αθήνα να εκπληρώσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει τα χρήματα στην ώρα της. Η Ευρώπη θα αναλάβει το ρόλο της» είπε. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να της δώσουμε το χρόνο που χρειάζεται».
Σε ερώτηση σχετικά με το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να είναι περίπου 120 δις. ευρώ όπως αναφέρει το Reuters, είπε: «Αυτό θα πρέπει να γίνει με ένα τρόπο που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αναλάβουν το ρίσκο μόνο οι φορολογούμενοι».
Η συμμετοχή από τους ιδιώτες επενδυτές σε μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι εθελοντική αλλά ουσιαστική, δήλωσε ο Σόιμπλε, κινούμενος στο πλαίσιο των δηλώσεων του αλλά και της Καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μιλώντας στον ανταποκριτή του ZDF ότι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο μακριά στις θέσεις τους.
Σε σχόλια που έκανε σε άλλον ανταποκριτή, ο Σόιμπλε πρόσθεσε πως οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια συμφωνία για την Ελλάδα. Αλλά η συμμετοχή δεν πρέπει να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός. http://www.newscode.gr/oikonomia/story/39043/soimple-eimaste-etoimoi-na-bohthhsoyme-thn-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου