Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ντελόρ: "Έφτιαξαν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα και πήγαν διακοπές".


Ντελόρ: "Έφτιαξαν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα και πήγαν διακοπές" 
 
Σφοδρή κριτική στον Γάλλο Πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί και στην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βασικός εμπνευστής της Νομισματικής Ένωσης, Ζακ Ντελόρ, ο οποίος σε συνέντευξη του τόνισε ότι βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού.
Ο κ. Ντελόρ υπογράμμισε ακόμα ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έφτιαξαν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα και… πήγαν διακοπές χωρίς να δουν αν μπορεί να εφαρμοστεί.

«Σήμερα βρισκόμαστε στην άκρη του γκρεμού. Με το να υποσχόμαστε στις αγορές σημαντικές θεσμικές εξελίξεις, οι οποίες γνωρίζουμε καλά ότι είναι ανέφικτες, είναι σαν να βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας», είπε χαρακτηριστικά στο περιοδικό L’ Express.

«Τα οικονομικά μοντέλα των κρατών της ΕΕ είναι σήμερα πολύ διαφορετικά ώστε να πιστεύουμε σε μια πραγματική αλλαγή σε αυτό το θέμα. Επιπλέον και η πρόταση θεσμοθέτησης ενός Ευρωπαίου υπουργού Οικονομικών δεν έχει νόημα», πρόσθεσε.
Για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας είπε: «Κοιτάξτε, το πρόσφατο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα. Στις 21 Ιουλίου οι ηγέτες των 17 της ευρωζώνης κατέληξαν σε ένα αποτέλεσμα και στη συνέχεια, ανανέωσαν τη συνάντησή τους για το φθινόπωρο, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω τους όρους και τις προϋποθέσεις της εφαρμογής της απόφασης που έλαβαν. Στο μεταξύ, οι επενδυτές, προφανώς, αναρωτιούνται...», ενώ τα «έβαλε» και με την Άγκελα Μέρκελ λέγοντας:  «Κάθε κράτος έχει τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία και δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε το γερμανικό μοντέλο σε όλα τα κράτη-μέλη. Δεν είναι ρεαλιστικό. Η λύση έγκειται στη συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου