Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΑΖΙ ΘΑ....ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ!!!!

Ρέππας: Καταργούνται χιλιάδες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο.


Ρέππας: Καταργούνται χιλιάδες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο 
 
Στην κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εργασίας στο Δημόσιο προχωράει άμεσα η κυβέρνηση, σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα στα Νέα.

Ο κ. Ρέππας προαναγγέλλει άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο με την αλλαγή του Συντάγματος μετά το 2013 και εξηγεί ότι η διαδικασία για την κατάργηση των θέσεων βρίσκεται προ των πυλών.

«Στην Ελλάδα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κράτους και των οργανισμών του. Πολλές μελέτες δείχνουν πως χιλιάδες υπηρεσιακές μονάδες και δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις είναι περιττές και πρέπει να καταργηθούν. Η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή των οργανισμών με κατάργηση δεκάδων χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο είναι προ των πυλών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης, ο οποίος τονίζει ότι το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας αφορά 30.000 εργαζόμενους και θα γίνει με κριτήρια σαφή και εκ των προτέρων αυστηρώς προσδιορισμένα.

Εξηγώντας ότι δεν τίθεται θέμα εκλογών, ο κ. Ρέππας υπαινίσσεται ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης θα μπορούσε να προχωρήσει μόνο με πρωτοβουλία της ΝΔ και παράλληλα τονίζει ότι αν εφαρμοστούν οι κανόνες που εφαρμόζονται σε μία ευνομούμενη πολιτεία δε θα υπάρχει ανάγκη λήψης συνεχώς νέων μέτρων: «Μόνο η εθνική συνεργία διασφαλίζει την απόδοση μιας πολιτικής ιδίως σε τέτοιες περιόδους. Θα είναι αυτή η τελευταία φορά επώδυνων μέτρων αν είναι και η τελευταία φορά που καθένας μας και όλοι μαζί ως συλλογικός διαχειριστής μιας εθνικής κρίσης υπολειπόμαστε σε συνέπεια ως προς της εφαρμογή των κανόνων μιας ευνομούμενης πολιτείας» καταλήγει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

http://www.madata.gr/epikairotita/politics/136186.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου