Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΙ....ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!

Σε εξέλιξη διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και μπαράζ αποκλεισμών δημόσιων υπηρεσιών...!!!!!


Σε κινητοποιήσεις κατά της οικονομικής πολιτικής καλούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις 
 
Σε κινητοποιήσεις κατά της οικονομικής πολιτικής καλούν οι συνδικαλιστικές ενώσεις   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Από σήμερα, Τρίτη, άρχισε το μπαράζ των κινητοποιήσεων κατά των νέων ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις, την εφεδρεία και τις μισθολογικές περικοπές, καθώς το πολυνομοσχέδιο συζητείται σε κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών στη Βουλή το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη, αυτήν την ώρα, αποκλεισμοί υπουργείων, νοσοκομείων και υπηρεσιών του Δημοσίου, καθώς και πορείες εργαζομένων στο κέντρο. Παράλληλα, δρόμοι μπλοκάρουν από οδηγούς που γεμίζουν βενζίνη τα Ι.Χ. τους, λόγω της απεργίας διαρκείας στα ΕΛΠΕ.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία στη Βουλή, ενώ δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος.

Νωρίτερα, το προσωπικό των νοσοκομείων «Σωτηρία», «Γενικό Κρατικό» και «Ερυθρός Σταυρός» πραγματοποίησε συγκέντρωση στη Βουλή. Υπό κατάληψη βρέθηκαν από το πρωί τα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό».

Επίσης, υπάλληλοι έχουν αποκλείσει το κεντρικό κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Σταδίου, το παράρτημα του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Ευαγγελιστρίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Βασ.Σοφίας, τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην πλ.Κάνιγγος, το Γενικό Λογιστήριο του κράτους στην Πανεπιστημίου, το παράρτημα του Γενικού Λογιστηρίου στην πλ. Κάνιγγος, τη διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), καθώς και την Αγροτική Τράπεζα στην Πανεπιστημίου.

Στη Θεσσαλονίκη, σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα, κλειστά ή υπό κατάληψη είναι αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι υπηρεσίες και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Κινητοποιήσεις πραγματοποιεί και το προσωπικό των νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη.

Απεργία διαρκείας (τουλάχιστον 10ήμερη) πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκαλώντας ανησυχία στους οδηγούς ΙΧ που έχουν σπεύσει από νωρίς στα βενζινάδικα για να προμηθευτούν καύσιμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές και να μπλοκάρονται δρόμοι.

Παράλληλα, σήμερα, Τρίτη, συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προκειμένου να αποφασίσουν για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων την Πέμπτη ή την Παρασκευή.


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132577

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου