Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…….ΑΧΤΑΡΜΑΣ!!!!!




            Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας από τις πρόσφατες δεύτερες εκλογές και η «αρρωστημένη» Κυβέρνηση, που συγκολλήθηκε από μνημονιακά, φιλομνημονιακά και ακατάλληλα υλικά, δεν λέει να….αναρρώσει!!!!

            Αφού ο Πρωθυπουργός είχε την ατυχία, θα του το αναγνωρίσουμε, να μην μπορεί να λειτουργήσει πλήρως, λόγω απρόσμενου προβλήματος υγείας,

Αφού αυτός (υπουργός οικονομικών) που κυρίως επιβάλλεται, με ζέση και με δύναμη, να διαπραγματευθεί, όσο θα έπρεπε σκληρά, ώστε να βελτιωθούν αρκετά δυσβάστακτα βάρη από την στρόφιγγα των Μνημονίων, το απέκλεισε με μια άνευ προηγουμένου περίεργη όσο και ύποπτη δήλωση του,

Αφού στείλαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ρόλο «γραμματοκομιστή», πήγε στην Ευρώπη για να….. επιδώσει επιστολή του τύπου «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός σου» ή αλλιώς «σκότωσε με αγά μου ν’ αγιάσω»!!!!!,

Αφού τα αδηφάγα ελλείμματα δεν περιμένουν, αλλά μεγαλώνουν πολλαπλασιαζόμενα με γεωμετρική πρόοδο, με την χώρα στον «αυτόματο πιλότο»,

Αφού οι «τραπεζίτες» υπουργοί και κυβερνήτες υπερασπίζονται αλλότρια συμφέροντα,

Αφού η ασχετοσύνη συναγωνίζεται την υποτέλεια και την πειθήνια εκτέλεση των «κείνων ρημάτων», όλα είναι στον αέρα, με τον Τιτανικό να μπάζει από παντού και η ορχήστρα στο κατάστρωμα να παίζει τον χορό του Ζαλόγγου για τον δύσμοιρο και δοκιμαζόμενο Έλληνα…..!!!!

            Που πάμε λοιπόν;

            Τους λείπουν λέει κάτι δις για να βγει ο λογαριασμός (Προϋπολογισμός) μέχρι τέλους του χρόνου και …..βλέπουμε!!!!

            Άλλοι λένε 11,5, άλλοι 12,5, άλλοι 13,5 και ο Θεός ξέρει μέχρι τέλος του χρόνου που θα κάτσει……η θηλιά στο σβέρκο μας, πόσο πιο πολύ θα σφίξει…..

            Κι αυτοί το χαβά τους, ή μάλλον τον ραγιαδισμό τους στους δανειστές, τις Τράπεζες και την Τρόϊκα.

            Τα «ισοδύναμα» ψάχνουν στις άδειες τσέπες μας, μπας και πάρουν την «δόση» τους, να εξοφλήσουν τα δάνεια και τους τόκους, μια και οι ίδιοι μας είχαν πει ότι μας ελάφρυναν τον τράχηλο από το χρέος με το πρόσφατο κούρεμα, κούνια που τους κούναγε….!!!!!

            Αφού έχουν ξεφτίσει όλο το «κοινωνικό κράτος» δεκαετιών,
Αφού αφαίμαξαν τα 2/3 και πάνω του δύστυχου Ελληνικού λαού,

Αφού δεν μπορούν να εισπράξουν, από τους «μη έχοντες», με αλλεπάλληλα χαράτσια, αλόγιστες αυξήσεις ΦΠΑ, ανεξέλεγκτη αύξηση κόστους ζωής, επιβάρυνση της επιβίωσης με φορολογία εισοδήματος εγκληματική κατά των μεσαίων και μικρών εισοδημάτων,

Αφού πληρώνουμε για την υγεία, την παιδεία και την επιβίωσή μας, τα πάντα σε ένα ανύπαρκτο και διαλυμένο κρατικό μηχανισμό. Πληρώνουμε τους γιατρούς, τα φάρμακα, τα νοσοκομεία, γιατί ο ΕΟΠΥΥ που έφτιαξε ο «μάγος» Λομβέρδος, κατάντησε «τερατούργημα» που θα φάει και θα αποτελειώσει όσους δεν έχουν να ξαναπληρώσουν αυτά που πληρώνουν χρυσά τόσα χρόνια για να ελπίζουν σε κοινωνική ασφάλιση.

            Τι να πούμε; Για τις συντάξεις που κάθε τόσο κουτσουρεύουν και που ετοιμάζουν και νέα επιδρομή, καταλήγοντάς τις, από δικαίωμα σε επιδόματα φιλανθρωπίας; Για τους μισθούς που με το ψευδές και ανεδαφικό επιχείρημα την ανταγωνιστικότητα και την μείωση κόστους της Ελληνικής οικονομίας έφτασαν σε επίπεδα προ 20ετίας, όταν την ίδια ώρα το κόστος ζωής ανεβαίνει ανεξέλεγκτα χωρίς κανείς κρατικός φορέας να είναι σε θέση να το συγκρατήσει, αφού άλλωστε είναι φανερό ότι δεν έχει ούτε την βούληση.

            Μας έβαλαν να πληρώνουμε νοίκι για το σπίτι μας, μας απαγόρευσαν να γεννάμε παιδιά αφού οι γεννήσεις είναι απαγορευτικές μετά την «γενοκτονική» κατάργηση-μείωση των κινήτρων και την εγκληματική μείωση των επιδομάτων, των απαλλαγών και όλων των λοιπών ελαφρύνσεων ενός, ανύπαρκτου πια, εθνικού σχεδίου, για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας. Ο πραγματικός Ελληνικός πληθυσμός από το 2001 μέχρι το 2011 (τελευταία απογραφή) μειώθηκε πάνω από 1.000.000 δηλαδή γύρω στο 10%. Οδεύομε σε Εθνικό αφανισμό, ανησυχεί κανείς;

            Και το χειρότερο, αναπόφευκτο επακόλουθο (και όχι σενάριο) της ηλίθιας αυτής και παρανοϊκής πολιτικής, είναι η κατάληξη στην δραχμή, όταν θα μας έχουν καταντήσει «οικονομικά ερείπια»!!!! Όταν θα έχει απαξιωθεί τελείως ο Ελληνικός πλούτος (όσος απέμεινε) και η Εθνική περιουσία.

            Αυτό που θα ήταν, ίσως, η καλύτερη λύση πριν δύο και πλέον χρόνια, τότε που δεν είχε υποδουλωθεί, όπως συμβαίνει σήμερα, ιδίως με το δεύτερο (επαχθέστερο και χειρότερο του πρώτου), μνημόνιο, η χώρα μας και κυρίως ο φοβισμένος πια λαός της…..

            Είμαστε στο παραένα της οικονομικής συντέλειας και:

            Οι συνδικαλιστικοί «παράγοντες» αφού πρώτα έγιναν ένα με το σύστημα, ύστερα κατάντησαν αναξιόπιστοι στην πλειοψηφία τους και τώρα αχρηστεύθηκαν και σαν «όργανα» με την σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων καταντώντας τον συνδικαλισμό «άχρηστο» και χωρίς αντικείμενο μαζικών αγώνων!!!!

            Οι «πνευματικοί» ταγοί της χώρας ή εξαφανίστηκαν ή κοιμόνται ή δεν υπάρχουν!!!!

            Η δικαστική εξουσία παρακολουθεί απλώς τα «τεκτενόμενα», βαφτίζοντας συνταγματικούς τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις λιγοστών και πάντως, όχι αρκετά, ικανοποιητικών αποφάσεων.

            Οι πολιτικοί υποτακτικοί περιμένουν τους «τριτοκλασάτους» της Τρόϊκα να δώσουν γη και ύδωρ και σαν «κουκουλοφόροι» της Κατοχής να παραδώσουν τον Ελληνικό λαό στις ορέξεις των δανειστών και του ΔΝΤ!!!!!!

            Ο Ελληνικός λαός, αφού ψήφισε την δεύτερη φορά φοβισμένα, σε κάποιο ποσοστό, περιμένει καρτερικά την τύχη του, αντί να αντιδράσει, όπως τα τόσα ΟΧΙ της ατέλειωτης και τρισένδοξης ιστορίας του, ανά τους αιώνες των αιώνων…..!!!!!

            Δεν έχουμε άλλα χρονικά περιθώρια….!!!!

            «Οι καιροί ου μενετοί».

Τα προβλήματα και οι συνέπειες από την εγκληματική οικονομική πολιτική των «πειραματοζώων» που οι ίδιοι ομολόγησαν, ότι μας επιβάλλουν, πληθαίνουν, ο όλεθρος και η εθνική καταστροφή έρχεται.

Φαίνεται τώρα δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και από τους πιο αδιάφορους, τους πιο αδαείς, τους πιο ανίδεους!!!!!!

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!! ΟΧΙ ΤΩΡΑ, Χ Τ Ε Σ!!!!!

Μιχάλης Παν. Παγώνης


Σύρος 24/7/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου