Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΤΟ...... 3012 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ!!!!!

Βενιζέλος: Ύφεση 3,9% φέτος, ανάπτυξη το 2012.


 
Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας με ρυθμό 3,9% φέτος και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012 προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε ό,τι αφορά την ανεργία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι αναμένεται να φτάσει στο 16%-17% φέτος.

«Αυτή είναι η υποχρέωσή μας, η ελπίδα και ο στόχος μας. Να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη τον επόμενο χρόνο. Διότι χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να πετύχουμε τους στρατηγικούς μας στόχους», δήλωσε στο πρακτορείο διεθνών ειδήσεων Reuters ο κ. Βενιζέλος.

«Η εφαρμογή βεβαίως είναι δύσκολη και για αυτό δεν πρέπει να χάσουμε ούτε ώρα. Στη σύσκεψη που έκανα με το επιτελείο μου η οδηγία μου είναι ότι κάθε μέρα πρέπει να μετράει όσο μετράει ένας μήνας», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι ο φετινός στόχος είναι εφικτός και δεσμεύθηκε να κινηθεί γρήγορα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Σημείωσε ακόμη πως η ελληνική οικονομία θα επωφεληθεί από την εμπροσθοβαρή καταβολή των κοινοτικών κονδυλίων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Επανέλαβε πως πρώτη προτεραιότητά του είναι η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε πως θα τεθεί αμέσως σε εφαρμογή το Ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας.

«Θα θέσουμε αμέσως σε εφαρμογή το ταμείο για την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής περιουσίας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον ποσοτικό στόχο που έχει τεθεί για φέτος και φυσικά για όλη την περίοδο μέχρι το 2015».

«Ο στόχος που έχουμε για το 2011 είναι βατός, διότι είναι ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση στοιχείων της περιουσίας του δημοσίου που δεν θέτει νομικά πολύπλοκα θέματα», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η κυβέρνησή μας έχει αναλάβει ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, αλλά είμαστε όλοι αποφασισμένοι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, ως νέος υπουργός Οικονομικών, να φέρω σε πέρας αυτό το έργο», διαβεβαίωσε.

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο το βράδυ συνεδριάζουν τελικά μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) προκειμένου να εγκρίνουν την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς τη χώρα μας, ύψους 12 δισ. ευρώ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου