Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ, ΧΩΡΙΣ....ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ!!!!!

Απογοήτευση και αδιευκρίνιστη ψήφο δείχνουν τα γκάλοπ.



Την απογοήτευσή τους για το ελληνικό πολιτικό σύστημα εκφράζουν οι πολίτες σε δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στις εφημερίδες "Βήμα της Κυριακής” και “Παρόν”.
Σχεδόν οι μισοί (49,4%) από τους ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση της εταιρείας “Κάπα Research” για το “Βήμα”, χαρακτήρισαν τις ρυθμίσεις του Ασφαλιστικού αναγκαίες. Την ίδια ώρα, όμως, το 35,2% τις αξιολογεί ως αναγκαίες και ταυτόχρονα “άδικες” και το 14,2% τις κρίνει ως “απαραίτητες”.
Σε ποσοστό 29,9% πιστεύουν ότι τα νέα μέτρα θα πρέπει να αποσυρθούν τώρα, με ποσοστό 19% των πολιτών να τα θεωρούν “καταστροφικά”.
Στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η αδιευκρίστη ψήφος κυριάρχησε, αφού έφτασε το 40,1%, σε ποσοστό 23,4% απάντησαν πως θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ, σε ποσοστό 15,6% ΝΔ, 6,7% ΚΚΕ, 4,1% ΛΑΟΣ, 2,3% ΣΥΡΙΖΑ, 7,8% άλλο κόμμα.
Στο ενδεχόμενο αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη αποδοκιμασία των πολιτών, αφού στην πλειοψηφία τους (82,9%) εμφανίζονται κατηγορηματικά αντίθετοι, ενώ σε ποσοστό 64,1% δηλώνουν πως οι συνθήκες για τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων δεν είναι ώριμες.
Στη δημοσκόπηση της εταιρείας “RASS”, για την εφημερίδα “Το Παρόν”, στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου, οι συμμετέχοντες επιλέγουν και πάλι την αδιευκρίνιστη ψήφο (28,2%). Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 24,7%, η ΝΔ με 19,3%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΛΑΟΣ με 4,9, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,2%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,3% και άλλο κόμμα με 3,4%. Σε ποσοστό 79% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα μέτρα, που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης, “έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους”, ενώ 77,2% εκτιμούν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας.
Απογοήτευση επικρατεί στους συμμετέχοντες για την εικόνα των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, με τη γνώμη τους να έχει χειροτερέψει, σε ποσοστό 49%.
http://www.newsbomb.gr/politikh/story/64249/apogohteysh-kai-adieykrinisth-pshfo-deichnoyn-ta-gkalop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου