Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αντιδράσεις Καρατζαφέρη για τη "σύλληψη" Εφραίμ.....


Αντιδράσεις Καρατζαφέρη για τη "σύλληψη" Εφραίμ 
 
Φίλους και ανάμεσα στους έλληνες πολιτικούς βρήκε ο κ. Εφραίμ. Για απόφαση «έμφορτο ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων» μίλησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας πως ενώ υπήρξε «πρεμούρα να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, είναι ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού».
Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ Παναγιώτης Μεντρέκας δήλωσε πως «χθες για τον κ. Καρατζαφέρη ο ηγούμενος Εφραίμ ήταν εταιρεία δολοφόνων, τώρα είναι θύμα σκοπιμοτήτων».
Στο θέμα παρενέβη και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση» ανέφερε, σχολιάζοντας τη χρονική στιγμή και παραπέμποντας στη ρήση «και οι κρίνοντες, κρίνονται».

'Αλλες αντιδράσεις:
«Δεν γνωρίζω την ουσία της υπόθεσης και σέβομαι την ελληνική Δικαιοσύνη», σχολίασε σε στενούς συνεργάτες του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος για τη χρονική συγκυρία της έκδοσης του βουλεύματος προφυλάκισης μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων. «Και ο νοών νοείτω», φέρεται να δήλωσε.
Ιδιαίτερα σκληρές υπήρξαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Ιγκορ Γιακιμτσούκ, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμα σκληρή» και «αποκλειστικά πολιτικού χαρακτήρα» την απόφαση. «Πρόκειται για πρωτοφανές συμβάν και είναι φυσικό ότι ανησυχούμε», ανέφερε ο κ. Γιακιμτσούκ.

«ΤΥΧΑΙΟ;». Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας σχολίασε μάλιστα το γεγονός πως η απόφαση ήρθε λίγο μετά την επιστροφή του Εφραίμ από τη Ρωσία. «Μπορεί να είναι μια τυχαία σύμπτωση, αλλά πολλοί άνθρωποι βλέπουν εδώ κάποια σχέση, κάποιο πολιτικό παρασκήνιο», τόνισε.
Την ελπίδα για μια δίκαιη, έντιμη και μη πολιτική δίκη εξέφρασε ο διευθυντής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι. Επίσης χαρακτήρισε τον Εφραίμ «μία από τις προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στον πλανήτη με το μεγαλύτερο κύρος» και υποστήριξε πως «όλες του οι ενέργειες δείχνουν ότι είναι απίθανο να υπάρξουν κάποια δείγματα πως έπραξε όσα τον κατηγορούν».
Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σημείωσε πως στα εκκλησιαστικά και μοναχικά πλαίσια «οι επιχειρηματικές δοσοληψίες δεν έχουν θέση» και οι μοναχοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. «Δεν πρέπει να γίνεται κοντραμπάντο», με τους πολιτικούς όπως πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου