Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ!!!!




            Τώρα που οι εκλογές, για την ώρα, πέρασαν και οι «φωστήρες» των υπογραμμένων μνημονίων πασχίζουν να τα βρουν, για την δημιουργία νέας «μνημονιακής» ή «φιλομνημονιακής» κυβέρνησης, μάλλον με την σύμπραξη και συμμετοχή του κ. Κουβέλη, ήλθε η στιγμή να πω αυτά, που δεν χρειάζεται πολλή σκέψη να εφαρμοσθούν, από μια εξουσία με ελάχιστο κοινό μυαλό, για το καλό του δοκιμαζόμενου, από τους ανόητους, (επιεικώς), διαχειριστές της, λαού μας.

            Αφού ο φόβος και οι εκβιασμοί υπερίσχυσαν του θυμού, της κοινής λογικής και της αξιοπρέπειας, έστω και ελάχιστα, (2,8% η διαφορά), θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου, σχετικά με το τι μπορεί να γίνει, από δω και μπρος, μήπως και δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συνθήκες και προοπτική ανάπτυξης, χωρίς άλλη εξαθλίωση, άλλη κατάρρευση και απαξίωση των λαϊκών μαζών, που για μια φορά ακόμη θα γράψω, ότι δεν ευθύνονται ούτε στο ελάχιστο, στην οικονομική κρίση που μας έριξαν αυτοί που κάποτε πρέπει να λογοδοτήσουν, αν ήταν πραγματική ή πλασματική!!!!

            Για να βρεις κοιτάσματα χρυσού, δεν αρκεί μόνο να ξέρεις που είναι, αλλά και να έχεις την βούληση να κάνεις εξόρυξη….. Άρα για να βρεις χρήμα και πλούτο, για να κλείσεις την μαύρη τρύπα της ύφεσης και της κατηφόρας της οικονομίας, πρέπει να έχεις και την βούληση να κάνεις τα αυτονόητα. Αλλιώς ή είσαι ανόητος ή είσαι ύποπτος!!!!! Διαλέξτε και πάρετε…..

            Να λοιπόν πως μπορεί πανεύκολα να βρεθεί ή να εξοικονομηθεί χρήμα κύριοι διαχειριστές – φωστήρες της πατρίδας μας. Χωρίς πρόσθετα μέτρα σε βάρος των αναξιοπαθούντων πενήτων μισθωτών, συνταξιούχων, μη εχόντων και εξαθλιωμένων λαϊκών στρωμάτων.

            Έχουν την δύναμη, την θέληση και την διάθεση να δουλέψουν για την Ελλάδα και το Ελληνικό έθνος; Τότε, να πόσο απλά είναι.

1.      Είμαστε ή όχι τα Νοτιο-Ανατολικά σύνορα της Ευρώπης; Αν ναι, γιατί πληρώνουμε για εξοπλισμούς εδώ και τόσα χρόνια τεράστια ποσά, δυσβάσταχτα και δυσανάλογα των οικονομικών δυνατοτήτων μας, για ένα κίνδυνο που, αν υπάρχει, δεν είναι μόνο κατά της Ελλάδας; Άρα ή πρέπει τα εξοπλιστικά προγράμματα που μόνο την Γερμανία και την Γαλλία συμφέρουν,  να σταματήσουν άμεσα ή να επιβαρυνθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση όλη την δαπάνη, εφ’ όσον κρίνεται αυτή η δαπάνη αναγκαία. Χώρια που, η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ και άρα, η Ατλαντική Συμμαχία έπρεπε να μας καλύψει για τις αμυντικές δαπάνες. Να μην αναφέρω τις μίζες των πολεμικών βιομηχανιών των διαφθαρμένων μιζαδόρων της Δύσης!!!! (Άκη, τι έχεις να πεις, από εκεί που βρίσκεσαι; Πες μας και για τους άλλους!!!!)

2.      Από το 1990, για 22 ολόκληρα χρόνια, η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί με τεράστια ποσά, για την αποτροπή εισόδου στην χώρα μας, των λαθρομεταναστών, για την περίθαλψή τους, την σίτιση και «υποδοχή» τους, την ιατροφαρμακευτική κάλυψή τους, την νοσοκομειακή και όχι μόνο περίθαλψή τους, την στέγασή τους σε Γκετοποιημένες περιοχές χρόνια τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρωστάει «τον Λογαριασμό» και η Ελλάδα, χωρίς να σκύβει άλλο, πρέπει να ζητήσει και τα ρέστα έντοκα από τότε που μας επέβαλαν να τους υποστούμε, όταν οι άλλοι (Ιταλοί κλπ) τους βούλιαζαν και τους έδιωχναν από τα εδάφη τους!!!!

3.      Εδώ και πάνω από 3 χρόνια είναι γνωστό ότι υπάρχουν στην Ελβετία και αλλού καταθέσεις (κυρίως μαύρες) σε ξένες τράπεζες, κατ’ άλλους 700 δις ευρώ, κατ’ άλλους πάνω από 1 τρισεκατομμύριο. Από δημοσιογραφικές (και όχι μόνο) πληροφορίες, οι Τράπεζες αυτές έχουν τα στοιχεία, που έχουν ήδη δώσει σε άλλα κράτη, για παρόμοιες περιπτώσεις. Μπορούμε άρα κι εμείς να τα πάρουμε, να τα αξιοποιήσουμε, να τα φορολογήσουμε και να αποκομίσουμε έσοδα πάνω από το Εθνικό έλλειμμα με μία μόνο κίνηση!!!!!

4.      Η Τράπεζα Ελλάδος ευθύνεται για την διαρροή στο εξωτερικό ακόμη και σήμερα σε ξένες Τράπεζες, μεγάλων ποσών που φεύγουν από την Ελληνική Οικονομία «λαθραία» και κρυφίως, σύμφωνα με ομολογία όλων αυτών που καλλιέργησαν τον φόβο των τελευταίων ημερών. Αυτά τα χρήματα πως έφυγαν; Δικαιολογούνται κύριοι…….. θεματοφύλακες; Αν ναι, πόσα χρήματα θα εισπράτταμε αν φορολογούσαμε αυτές τις συναλλαγές και κυρίως αν ήταν παράνομες; Αντί να φορολογούμε τους άνεργους και τους πάμπτωχους φουκαράδες, που δεν έχουν ούτε να φάνε, εγκληματώντας βάναυσα!!!!!

5.      Η Ελληνική αγροτιά θάβει τα πλεονάσματα της Ελληνικής παραγωγής, γιατί το επιβάλλει η Ευρώπη, όταν την ίδια ώρα εισάγουμε από Αίγυπτο, Τουρκία, Αργεντινή και εγώ δεν ξέρω από πού αλλού αγροτικά προϊόντα, με συνέπεια αφενός να κρατιούνται υψηλές οι τιμές των προϊόντων, αφετέρου να επιβαρύνεται το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, τελείως παράλογα και αντιοικονομικά……

6.      Τα δημόσια έργα (τόσο οι Δημόσιες Επενδύσεις, όσο και η συντήρησή τους), στοιχίζουν συνήθως, όχι λόγω μισθών, πολλαπλάσια από όσα θα χρειαζόταν ένας ιδιώτης για να τα εκτελέσει. Είναι πολύ εύκολο να αξιολογηθούν και να εντοπισθούν οι λόγοι και οι αιτίες, που άλλωστε, όλοι οι εμπλεκόμενοι τις γνωρίζουν πολύ καλά. Χωρίς να χρειάζεται να γίνουν…..μελέτες, για να τα «παίρνουν» οι παρατρεχάμενοι και οι επιτήδειοι.

7.      Η Ελληνική Α. Ο. Ζ. πρέπει επί τέλους σύντομα και χωρίς άλλη εγκληματική  καθυστέρηση, να αξιοποιηθεί, αφού χαρτογραφηθεί, γιατί υπάρχει αναξιοποίητος τεράστιος πλούτος, σύμφωνα με τους ειδικούς, πριν μας τον κατάσχουν, οι δανειστές μας, αν δεν έχουμε παραχωρήσει την νομή και κατοχή της, με τα μνημόνια.

Υπάρχουν και άλλες πηγές πλούτου και προτάσεις αξιοποίησής τους, για να δημιουργηθεί τεράστια και άμεση εξοικονόμηση κρατικών δαπανών και προσπορισμού εθνικών εσόδων, χωρίς άλλες ανόητες και επιζήμιες για την Ελληνική οικονομία και τον λαό μας θυσίες και δήθεν λύσεις, από ύποπτα κέντρα και πρόθυμους εκτελεστές στο εξωτερικό αλλά και κυρίως στο εσωτερικό της Ελλάδας, που προσποιούνται τους «σωτήρες» μας.

Τα γνωρίζουν οι επαΐοντες;

Αν ναι, γιατί δεν τα εφαρμόζουν; Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες!!!!

Μιχάλης Παν. Παγώνης
Σύρος 19/6/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου