Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ προς ΔΗΜΑΡ: Θα έχετε την τύχη του Καρατζαφέρη!!!!



ΣΥΡΙΖΑ προς ΔΗΜΑΡ: Θα έχετε την τύχη του Καρατζαφέρη




Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση αλλά τα στελέχη του ξεκίνησαν ήδη να ροκανίζουν την ΔΗΜΑΡ την οποία θεωρούν αδύναμο κρίκο της νέας διακυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επιτέθηκε στους πρώην συντρόφους του λέγοντας: «Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν μειώσουν κι άλλο τους μισθούς; Τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ αν πουλήσουν την κρατική περιουσία;» υπονοώντας ότι από την ώρα που το κόμμα του Φώτη Κουβέλη αποφάσισε να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα θα βρει απέναντί του τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα αντιπολιτεύεται ανοιχτά και τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη ΔΗΜΑΡ εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Στρατούλης ο οποίος κάλεσε τον κ. Κουβέλη να μη συμμετάσχει στην κυβέρνηση γιατί, όπως είπε, η ΝΔ τον χρησιμοποιεί ως «άλλοθι και στη συνέχεια θα θυσιαστεί ως Ιφιγένεια». Ο κ. Στρατούλης εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπορούν να δημιουργήσουν μόνοι τους μια κυβέρνηση η οποία θα έχει διάρκεια, για το λόγο αυτό και θέλουν τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ. Σύγκρινε, μάλιστα, τη στάση της ΔΗΜΑΡ με τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη που συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου και «δεν υπάρχει σήμερα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ΔΗΜΑΡ γίνεται έτσι ο πρώτος στόχος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εκτιμούν ότι ο τρίτος πόλος της συγκυβέρνησης είναι ο εύκολος στόχος για αντιπολίτευση. Πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να αποδυναμώσει τη δυναμική της ΔΗΜΑΡ και να δημιουργήσει προστριβές στο εσωτερικό της ώστε να μειώσει την απήχησή της στο αριστερό ακροατήριο. Ορισμένοι εκτιμούν, μάλιστα, στο απώτερα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σταδιακή απορρόφηση στελεχών της ΔΗΜΑΡ που θα διαφωνούν με την κυβερνητική «μνημονιακή» πολιτική.
Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει τον μαραθώνιο συνεντεύξεων στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης και προσπαθεί να χτίσει το προφίλ μιας υπεύθυνης πολιτικής δύναμης. Δείγμα γραφής έδωσε χθες μιλώντας στο Reuters όπου δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βγάλει στο δρόμο τους ψηφοφόρους του για να διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων λιτότητας αλλά, αντίθετα, οι δώδεκα συνιστώσες του θα εστιάσουν τις ενέργειές τους στο πώς θα δημιουργηθεί «ένα δίχτυ προστασίας για όσους πεινάνε και έχουν ανάγκη».
Στο ίδιο ειδησειογραφικό πρακτορείο ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας» και ισχυρίστηκε ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα «γιατί δεν είμαστε φθαρμένοι ή διεφθαρμένοι». «Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία» είπε κατηγορηματικά.

http://www.iefimerida.gr/news/56261/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%8D%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου