Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΟΤΑ....ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος!!!!!

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος
Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών επικράτησε με 12-10 της Ολλανδίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 14ου παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Σαγκάη.

Η ομάδα του  Γιώργου Μορφέση στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση που είχε καταλάβει το 2009 στη Ρώμη, δηλαδή σε μία θέση στο βάθρο.

Στον ημιτελικό της Τετάρτης η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ιταλία-Αυστραλία.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την εθνική, η οποία (όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της στο τουρνουά) είχε προβλήματα στην άμυνα στην πρώτη περίοδο. Οι Ολλανδές έβρισκαν σουτ από την περιφέρεια και προηγήθηκαν 2-0, 3-1 και 4-2, με τη Σταυρούλα Αντωνάκου να πετυχαίνει δύο τέρματα και να κρατάει «ζωντανή» την ελληνική ομάδα.

Το μακρινό σουτ της Τσουκαλά στην εκπνοή της πρώτης περιόδου μείωσε σε 4-3, κυρίως όμως άλλαξε την ψυχολογία του αγώνα, κάτι που φάνηκε στο δεύτερο οκτάλεπτο. Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση «διάβασαν» σωστά την ολλανδική άμυνα, που έκλεινε στα 2μ. και στα αριστερά, για να κλείσει Ρουμπέση και Γερόλυμου, και άφηνε πολλά περιθώρια για αμαρκάριστα σουτ από το κέντρο και από δεξιά.

Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο η εθνική σημείωσε τρία σερί γκολ και προηγήθηκε 6-4, ενώ παράλληλα «έσφιξε» τη δική της άμυνα, δυσκολεύοντας τις ολλανδικές επιθέσεις.

Κάπως έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενο με 8-5 και έφτασε στο +5 (10-5) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Ο προημιτελικός φυσικά είχε πολύ δρόμο και η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Πεκίνου δεν ήταν διατεθειμένη να παραδώσει από νωρίς τα όπλα. Η εθνική χαλάρωσε λίγο και η Ολλανδία, που άρχισε να πιέζει πολύ στην άμυνα, έκανε ένα μικρό σερί 3-0 και μείωσε σε 10-8 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου.

Το πέναλτι που κέρδισε με εξαιρετική ενέργεια η Ασημάκη και αξιοποίησε η Ρουμπέση στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου, αποδείχθηκε φάση «κλειδί», αφού οι παίκτριες του Μάουρο Μαουγκέρι έκαναν πολύ βιαστικές επιθέσεις στη συνέχεια και δεν κατάφεραν να απειλήσουν. Βέβαια, αφού η Φρεντερίκε Καμπούτ μείωσε σε 11-9, οι «οράνιε» είχαν μία τελευταία ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς, όμως το σουτ της Φέρμεερ, 1'38'' πριν τη λήξη, σταμάτησε στο δοκάρι της Κούβδου και «σφράγισε» την πρόκριση της ελληνικής ομάδας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της και μάλικστα συνεχόμενη, στους «4» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Ρέμερς (περιφέρεια), 0-2 Χακβέρντιαν (περιφέρεια), 1-2 Αντωνάκου (περιφέρεια), 1-3 Φαν Μπέλκουμ (περιφέρεια), 2-3 Αντωνάκου (περιφέρεια), 2-4 Φέρμεερ (π.π.), 3-4 Τσουκαλά (περιφέρεια), 4-4 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 5-4 Τσουκαλά (περιφέρεια), 6-4 Ρουμπέση (περιφέρεια), 6-5 Σμιτ (περιφέρεια), 7-5 Γερόλυμου (πέναλτι), 8-5 Γερόλυμου (π.π.), 9-5 Λιόση (φουνταριστός), 10-5 Αβραμίδου (π.π.), 10-6 Φ.Καμπούτ (π.π.), 10-7 Ρέμερς (π.π.), 10-8 Φαν Μπέλκουμ (φουνταριστός), 11-8 Ρουμπέση (πέναλτι), 11-9 Φ.Καμπούτ (π.π.), 12-9 Γερόλυμου (π.π.), 12-10 Φαν Μπέλκουμ (π.π.)

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Σμιτ (4.08 πριν τη λήξη) και η Μανωλιουδάκη (26'' πριν τη λήξη).

Διαιτητές: Μπργκούλιαν (Μαυροβούνιο), Μπαλφανμπάγιεφ (Καζακστάν)

Η Ελλάδα είχε 3/8 με παίκτρια παραπάνω, 2/2 πέναλτι, έξι γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού. Η Ολλανδία είχε 5/13 με παίκτρια παραπάνω, τέσσερα γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέσξθη φουνταριστού.

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδόνη, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 3, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου 2, Λαρά, Γούλα (δεν έπαιξε)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Μάουρο Μαουγκέρι): Φαν ντερ Μέιντεν, Σμιτ 1, Φ.Καμπούτ 2, Χακβέρντιαν 1, Φαν ντερ Σλόοτ, Στόμπχορστ, Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Χ.Καμπούτ, Φέρμεερ 1, Κλάασεν, Κλόοτ. Δεν έπαιξε η Χάινις (δεύτερη τερματοφύλακας).

Μορφέσης: «Μεγάλη επιτυχία»

Στις αυθεντικές πρωταγωνίστριες αφιέρωσε την πρόκριση της εθνικής πόλο γυναικών στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο Γιώργος Μορφέσης. «Αξίζει ένα τεράστιο μπράβο σε αυτά τα κορίτσια. Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία», δήλωσε ο… καπετάνιος της ομάδας, μετά την ιστορική νίκη (12-10) επί της Ολλανδίας.

Η κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου παραδόξως εμφανίστηκε μονοδιάστατη δίχως δεύτερη σκέψη στο παιχνίδι της. «Ήμασταν καλά διαβασμένοι», εξήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Δεχθήκαμε κάποια εύκολα γκολ στην αρχή, αλλά ήμασταν καλά προετοιμασμένοι σε θέματα τακτικής, βελτιωθήκαμε, διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι και μόνο ότι είχαμε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, νομίζω δεν χωράει αμφισβήτηση για το ποιος ήταν ο καλύτερος. Το αποτέλεσμα είναι 100% δίκαιο»!

«Είχαμε επικεντρωθεί στο να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό, περιορίζοντας τα ατού της Ολλανδίας», πρόσθεσε.

«Εμείς, ειλικρινά το λέω, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος στα ημιτελικά (θα προκύψει από το ζευγάρι Ιταλία-Αυστραλία). Να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις, να αποφύγουμε τα λάθη ώστε να διεκδικήσουμε τη νίκη και να βρεθούμε στα μετάλλια», είπε, δίνοντας τα εύσημα για την μεγάλη επιτυχία στις αθλήτριές του:

«Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε αυτά τα κορίτσια και σε όσους εργάζονται για αυτά. Το μεγάλο κέρδος της εθνικής είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες δυνάμεις του αθλήματος. Είναι τεράστια επιτυχία η πρόκριση -για δεύτερη σερί φορά- στα ημιτελικά παγκοσμίου πρωταθλήματος».


Στα ημιτελικά και η Ρωσία

Η Ρωσία ήταν η νικήτρια στο μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, που διεξάγεται στη Σανγκάη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε 9-7 των ΗΠΑ και πέρασε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Κίνα και τον Καναδά.

Οι Αμερικανίδες, που είχαν κατακτήσει τον τίτλο στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, προηγήθηκαν 4-0 και 6-2 στις αρχές της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι παίκτριες του Αλεξάντερ Καμπάνοφ εξαπέλυσαν μία φοβερή αντεπίθεση, σημείωσαν επτά αναπάντητα γκολ και με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Εκατερίνα Προκόφιεβα έφτασαν στη νίκη.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτες τις ΗΠΑ): 2-0, 3-2, 1-5, 1-2

Τα γκολ των δύο ομάδων
ΗΠΑ: Σάιντεμαν 2, Ουένγκερ 2, Βίλα, Ρούλον, Ντράις.
ΡΩΣΙΑ: Προκόφιεβα 5, Φεντότοβα 2, Λισούνοβα 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου