Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ!!!!

Κυβερνητικό όργιο φορομπηχτικών σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο.

image


Εισοδηματική εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη είναι τα «μπιλιετάκια» που θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, καθώς αποσκοπούν στη συρρίκνωση της τρύπας των εσόδων του προϋπολογισμού και κυρίως στην απομάκρυνση νέων μέτρων.
Τα 9 ειδικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα αρχίσουν να αποστέλλονται τμηματικά αμέσως μετά τις διακοπές, επισήμανε στην «Ε» κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησής τους ακόμα και έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012 (σ.σ. τα έσοδα θα εγγραφούν στο 2011).
Απλοί μισθωτοί με εισόδημα ακόμα και από 12.000 ευρώ θα πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο, συμβασιούχοι με μπλοκάκια θα καταβάλουν το τέλος επιτηδεύματος ακόμα κι αν δεν εισπράττουν ούτε ένα ευρώ, ιδιοκτήτες ακινήτων με περιουσία από 200.000 ευρώ θα πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για δύο χρόνια, οι οδηγοί θα επιβαρυνθούν από τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας.
Οι επιβαρύνσεις που έρχονται αμέσως μετά τις θερινές διακοπές αφορούν:
1ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ
Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα πληρώνουν από φέτος και κάθε χρόνο μέχρι το 2015 όλοι ανεξαρτήτως οι φορολογούμενοι με ετήσιο δηλωθέν συνολικό καθαρό εισόδημα (μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) άνω των 12.000 ευρώ.
Η εισφορά επιβάλλεται στο εισόδημα που αποκτήθηκε ακριβώς την προηγούμενη χρονιά, δηλαδή η φετινή στο εισόδημα του 2010. Ως εισόδημα, εκτός του πραγματικού, λαμβάνεται και το τεκμαρτό, το φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, καθώς και η σχολάζουσα κληρονομιά.
Εξαιρούνται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.
Η πληρωμή θα γίνει με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα στείλει το υπουργείο. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε μέχρι 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή της. Το ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 300 ευρώ. Σε συζύγους η εισφορά βεβαιώνεται χωριστά για τον καθένα. Σε περίπτωση θανάτου η εισφορά πληρώνεται από τους κληρονόμους βάσει της κληρονομικής μερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου