Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΗ

     ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Ερμούπολη    26 / 4 / 2011
         ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                  
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

         ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία, θα πραγματοποιήσει ο νευροχειρουργός Νίκος Μαραθεύτης, την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, δίνοντας απαντήσεις στο θέμα

«Οσφυαλγία και Αυχενικό σύνδρομο: Σύγχρονη διάγνωση και θεραπείες»

που αν και είναι πολύ οικείο για τους περισσότερους από εμάς, ωστόσο ταυτόχρονα είναι τόσο άγνωστο και παρεξηγημένο.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, είναι γνωστό ότι το 80% όλων μας, θα παρουσιάσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, ένα επεισόδιο σοβαρής οσφυαλγίας ή αυχενικού συνδρόμου. Σε ποσοστό 90%, τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν από μόνα τους, συνήθως με χορήγηση ήπιας φαρμακευτικής αγωγής και ανάπαυση.
Ωστόσο, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αυξάνει συνεχώς τις περιπτώσεις πιο σοβαρών και επίμονων καταστάσεων, που απαιτούν πιο εξειδικευμένες θεραπείες.
Στο κοινό υπάρχει η αίσθηση ότι μια ενδεχόμενη επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, είναι επικίνδυνη, απαιτεί την παραμονή για μήνες στο κρεβάτι και έχει αμφίβολο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι σύγχρονες θεραπείες έχουν ελάχιστους κινδύνους, δεν απαιτούν ακινητοποίηση και τα αποτελέσματά τους είναι θεαματικά και άμεσα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας μπορούν να ευεργετηθούν από τις θεραπείες αυτές, που συχνά δεν απαιτούν καν ανοιχτή χειρουργική επέμβαση ή παραμονή στο νοσοκομείο.
Η πρόσβαση των ασθενών στους ειδικούς γιατρούς, δίνει σύγχρονες λύσεις και νέες ευκαιρίες για βελτίωση της υγείας, ακόμη και στους χρόνια πάσχοντες από σύνδρομα πόνου.
Ο Δρ Νικόλαος Μαραθεύτης είναι Διευθυντής του Νευροχειρουργικού Τμήματος της Ευρωκλινικής Παίδων και Συνεργάτης της Ευρωκλινικής Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στις παθήσεις της Σπονδυλικής Στήλης, στη Λειτουργική Νευροχειρουργική,  και στη Αντιμετώπιση του Χρόνιου Πόνου και της Σπαστικότητας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cardiff στη Μ. Βρετανία και στο Κέντρο Παθήσεων Σπονδυλικής Στήλης για την Ουαλία.

Η εκδήλωση γίνεται από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων και την οργάνωση έχει αναλάβει η Επιτροπή Υγείας του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου