Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σταματούν και πάλι τα φάρμακα για ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ

 
 
Σταματούν και πάλι τα φάρμακα για ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ

Σταματούν από σήμερα Δευτέρα 2 Μαϊου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους των ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ), των ελεύθερων επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και των ταμείων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, που ξεπερνούν τους οκτώ μήνες, ενώ προειδοποιούν ότι το «εμπάργκο» θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα ταμεία που έχουν πολύμηνες οικονομικές εκκρεμότητες, όπως αυτό του ΗΣΑΠ, της Εμπορικής Τράπεζας και των δικηγόρων της Αθήνας.

Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχωρούν και οι φαρμακοποιοί του Πειραιά. Από αύριο δεν θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, ενώ την Τρίτη ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά θα πραγματοποιήσει συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση και στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, εφόσον το Ταμείο δεν έχει αρχίσει να εξοφλεί τα χρέη του.

Πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΔ, έχουν ήδη εκδοθεί τα επιτροπικά εντάλματα, τα οποία στέλνονται στις κατά τόπους ΥΠΑΔ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής των φαρμακοποιών μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/103707.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου