Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ......ΑΘΕΡΙΝΑ!!!!!!

"Στο κυνήγι" των 12 δισ. ευρώ!


"Στο κυνήγι" των 12 δισ. ευρώ!

Περίπου δώδεκα δισεκατομμύρια ευρώ κυνηγά να εισπράξει το δημόσιο από την φοροδιαφυγή μέσα στα επόμενα δυόμιση χρόνια με βάση το σχέδιο που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών.

Παρουσιάζοντας το φιλόδοξο σχέδιο, στο οποίο εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών μετέχουν και τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή «έγκλημα κατά της χώρας».

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα προβλέπει την είσπραξη συνολικά 11,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το 1,5 δισ. το 2011, τα 4,4 δισ. για το 2012 και τα υπόλοιπα 5,9 δισ. για το 2013.

Το πρόγραμμα δράσεις περιλαμβάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επαγγελματικούς κλάδους που έχουν στοχοποιηθεί ως ύποπτοι φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό από το μικροσκόπιο της εφορίας περνούν  περίπου 1.500 γιατροί, καλλιτέχνες, μηχανικοί και λογιστές. Ελέγχονται επίσης 3.500 επαγγελματικά σκάφη και σκάφη αναψυχής, 27.000 επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και 300 offshore εταιρίες με ακίνητα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε επίσης την θέσπιση της φοροκάρτας, η οποία θα κυκλοφορήσει σε ενάμιση μήνα, θα είναι εθελοντική και θα απαλλάσσει τον φορολογούμενο από τη συλλογή αποδείξεων. Υποσχέθηκε επίσης ότι θα προωθήσει την αλλαγή των ταμειακών μηχανών, έτσι ώστε αυτές να είναι συνδεδεμένες online με την εφορία.

Ως μέσο πίεσης ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωση και τη ρύθμιση της δημοσιοποίησης των ονομάτων όσων χρωστούν περισσότερα από 150.000 ευρώ για περισσότερο από δώδεκα μήνες. Παραλλήλως αποκάλυψε ότι υπάρχει λίστα με μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού και ότι αναμένεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση αυτών των καταθέσεων.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση των οικονομικών υπηρεσιών ο υπουργός ανακοίνωσε ότι κλείνουν περίπου 200 εφορίες και ότι θα μείνει μόνο μια σε κάθε πρωτεύουσα νομού. Σε ότι αφορά τους 3.000 εφοριακούς και διοικητικούς υπαλλήλους που θα …περισσέψουν, θα μεταταχθούν σε άλλες θέσεις.

Στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής θα συμμετέχει και ο πρώην αντιεισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, γνωστός από την υπόθεση της 17 Νοέμβρη, ο οποίος αναλαμβάνει ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ.

Star.gr
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/103916.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου