Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ




Όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με τα «κοινά» και έχουμε κατά κάποιο τρόπο, με δική μας επιλογή, αποστασιοποιηθεί από την «κεντρική σκηνή» τα τελευταία χρόνια, έχοντας αηδιάσει πολλές φορές από την μεθόδευση και κυρίως την προσπάθεια εγκλωβισμού και ποδηγέτησης, κάθε ακηδεμόνευτης και ελεύθερης φωνής, έξω από κομματικές γραμμές, να παραγκωνιστούμε, πρέπει τώρα όσο ποτέ να συνειδητοποιήσουμε ότι τουλάχιστον πρέπει να μιλάμε και να μη κρατάμε το στόμα μας κλειστό, επειδή «κάποιοι», πολύ γνωστοί, αυτό θέλουν…..

            Αυτοί που θέλουν να έχουν «πειθήνια όργανα», «αδιάβαστα», χωρίς γνώμη και έτοιμα να ψηφίσουν «ναι σε όλα», χωρίς σκέψη, αιδώ, συνείδηση, λογική, ακολουθώντας κομματικές (και όχι μόνο) γραμμές!!!!

            Επειδή διάβασα την τοποθέτηση υποψηφίου που ψηφίζοντας το πρώτο μνημόνιο, πριν 2 χρόνια, θέλει να μας παρουσιαστεί σαν «αντι-μνημονιακός», παρουσιάζοντάς το σαν αναγκαίο, επιβεβλημένο, σωστό!!!!

            Επειδή το θράσος περισσεύει και η μνήμη είναι «κοντή», σ’ αυτούς που ξεχνούν γρήγορα, παραθέτω το παρακάτω κείμενο, που αλίευσα από συγκεκριμένη έγκυρη ιστοσελίδα, αυτούσιο και χωρίς περικοπές ή προσθήκες για κάθε νοήμονα Έλληνα πολίτη:

Την άποψη ότι «το πρώτο Μνημόνιο προέκυψε από σύγχυση και λάθη που είχαν δραματικές συνέπειες», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The New Palgrave Dictionary of Economics», που αποτελεί λεξικό αναφοράς και φόρουμ διαλόγου επιφανών οικονομολόγων.

Το κεντρικό του επιχείρημα είναι ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν τότε η δυσκολία χρηματοδότησης του ελλείμματος και όχι η βιωσιμότητα του χρέους». Υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για φθηνό δανεισμό μέσω εντόκων γραμματίων ως μέσο για να κερδίσει χρόνο και να αντιμετωπίσει τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό».

Η περιγραφή του κ. Χριστοδουλάκη μεταφέρει την εντύπωση ενός υπουργείου Οικονομικών το οποίο έριξε, «κατά λάθος», στο νερό το αίμα και συγκέντρωσε τους καρχαρίες των αγορών κάνοντας την Ελλάδα πρωτοσέλιδο.

            Τελειώνοντας εκφράζω την ελπίδα και την πεποίθηση ότι, ο λαός έχει την ευκαιρία να καταψηφίσει όλους όσοι ψήφισαν, είτε το πρώτο είτε το δεύτερο μνημόνιο, σαν υπαίτιους της σημερινής εξαθλίωσής μας σαν να ευθυνόμαστε εμείς για τα εγκλήματα που έχουν κάνει οι σφετεριστές της εξουσίας, κατηγορώντας και μας ότι «μαζί τα φάγαμε», ότι είμαστε ένας τεμπέλης λαός που ξοδεύει περισσότερα από όσα παράγει, ότι είμαστε διεφθαρμένος λαός και άλλα τέτοια συκοφαντικά και προδοτικά προς τους ξένους που υπηρετούν ή υπηρέτησαν!!!!

            Έχουμε μοναδική ευκαιρία, που αν την χάσουμε εμείς θα φταίμε!!!!

            ΟΧΙ σε λευκό, άκυρο, αποχή!!!!

            Καμιά ψήφο σε «μνημονιακούς» βουλευτές και κόμματα.

            Μπορούμε μόνοι μας.
Δεν χρειαζόμαστε επιτροπείες και επιτρόπους.
Δεν δεχόμαστε κι άλλη υποβάθμιση της αξιοπρέπειας και της Εθνικής μας περηφάνιας και υπόστασης.
Δεν θα μας διδάξουν αυτοί που μας κατάκλεψαν και τώρα λένε ότι τους χρωστάμε κιόλας!!!!!

Μιχάλης Παν. Παγώνης
Σύρος 25/4/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου