Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Άνω των 600 εκ. ευρώ οι ζημιές της Εμπορικής στο εξάμηνο.....


H διοίκησή της έχει ξεκινήσει συζητήσεις με άλλα μέλη του τραπεζικού τομέα

Με τις ζημιές της στο εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου να ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ και τις προβλέψεις να έχουν περάσει τα 200 εκατ. ευρώ η Εμπορική Τράπεζα αποτελεί βαρίδιο για την Credit Agricole η οποία αναζητεί ασφαλείς τρόπους απεμπλοκής από την Ελλάδα.

Στελέχη που είναι ενήμερα για τα σχέδια του γαλλικού ομίλου σημειώνουν πως η ελληνική οικονομία υφίσταται σημαντικές πιέσεις, οι οποίες έχουν επηρεάσει τον τραπεζικό τομέα της χώρας.

Όπως λένε προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και να προσαρμοστεί επιτυχώς στις νέες συνθήκες της αγοράς, ο ελληνικός τραπεζικός τομέας θα διέλθει αναπόφευκτα μία περίοδο αλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εμπορική Τράπεζα επιλέγει να είναι μέρος αυτών των εξελίξεων.
Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας έχει ξεκινήσει συζητήσεις με άλλα μέλη του τραπεζικού τομέα, ενώ εξετάζει προσεκτικά όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Ήδη η Διοίκηση της Εμπορικής έχει αποσαφηνίσει ότι θα συνεχίσει να παίζει κεντρικό ρόλο στον τραπεζικό τομέα. Δεσμεύεται δε να θέσει τα θεμέλια για μία αναβαθμισμένη και στέρεη παρουσία στην επόμενη φάση της εγχώριας οικονομίας, προς όφελος της Εμπορικής Τράπεζας, των υπαλλήλων και των πελατών της.

Ωστόσο τα εν λόγω στελέχη δεν διευκρινίζουν εάν στην επόμενη φάση της ελληνικής οικονομίας η Credit Agricole θα έχει παρουσία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου