Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΤΕ;



Πορτογαλία: Αντισυνταγματική η περικοπή επιδομάτων αδείας.....




Η πορτογαλική κυβέρνηση καλείται να αναζητήσει άλλα, νέα μέτρα λιτότητας, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό ένα μέτρο που θα μπορούσε να συνεισφέρει στον ισοσκελισμό του κρατικού προϋπολογισμού.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η κυβέρνηση δεν επιτρέπεται να μειώνει το επίπεδο των επιδομάτων αδείας στο δημόσιο τομέα και θα πρέπει να εξεύρει ισοδύναμα ποσά για να κάνει περικοπή δαπανών στον ερχόμενο κρατικό προϋπολογισμό, όπως διευκρίνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο αργά χθες Πέμπτη.
Πάντως, για φέτος το δικαστήριο επέτρεψε με την ίδια απόφασή του στην κυβέρνηση να κάνει την συγκεκριμένη περικοπή, σε καμία περίπτωση όμως αυτή όπως όρισε το δικαστήριο δεν επιτρέπεται να παραταθεί έως και το 2015, όπως σχεδίαζε η πορτογαλική κυβέρνηση.
Πέρυσι το δημόσιο έλλειμμα συγκριτικά με το ΑΕΠ της Πορτογαλίας κυμάνθηκε στο 4,2% και η κυβέρνηση στη Λισαβόνα ήθελε να το μειώσει στο επιτρεπτό 3% στο τέλος του ερχόμενου έτους.
Εξάλλου, με την ίδια δικαστική απόφαση εκρίθη -βάσει της αρχής ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου- η κυβερνητική απόφαση να περικοπεί το δώρο Χριστουγέννων και αδείας για τους δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους, εφόσον αμφότερα παραμένουν σε ισχύ για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

http://news.pathfinder.gr/finance/news/798262.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου