Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Για κάθε δανειολήπτη υπάρχει λύση»



Υπογράμμισε από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών κ. Γιώργος Μπαρτζώκης

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ
ΜΟΤΟ: Αναφορά στο νόμο Κατσέλη 3869/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις ώστε οι δανειολήπτες να ενωθούν σ’ ένα ενιαίο πολιτικό κίνημα, «με ενιαία κατεύθυνση και ενιαία ταυτότητα» για την διατήρηση και προστασία του νόμου Κατσέλη.
Αυτό άλλωστε σημείωσε χθες κατά την έλευσή του στα Τρίκαλα ο πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών κ. Γιώργος Μπαρτζώκης.
Ο πρόεδρος εξήγγειλε την ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση που θα προτείνει η καταναλωτική οργάνωση προς τον υπουργό Εργασίας και το γραμματέα καταναλωτή για την τροποποίηση του νόμου Κατσέλη 3869/2010 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και την ρητή και σαφή ένταξη των εμπόρων με την δυνατότητα για απαλλαγή και ρύθμιση των χρεών τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
Ο κ. Μπαρτζώκης στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ από το ξενοδοχείο «Αχίλλειον» προέβλεψε, ότι «θα δεχθεί πόλεμο» και από τη νέα κυβέρνηση, «που θέλει να τον καταργήσει στην πράξη. Εάν, όμως, κάποιες καταναλωτικές οργανώσεις δημιουργήσουν ένα κίνημα, τότε να ξέρετε ότι κανείς δεν θα πειράξει το Νόμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.
Ο ίδιος κάλεσε τους Τρικαλινούς, οι οποίοι έχουν αδυναμία πληρωμής, να
ενταχθούν στο Ν. 3869/2010 «και να είναι σίγουροι ότι θα δικαιωθούν». Επίσης, όσους έχουν συνάψει δανειακή σύμβαση να σπεύσουν στις τράπεζες και να ζητήσουν να τους επιστραφούν τα έξοδα φακέλου, «τα οποία έχουν κριθεί παράνομα και καταχρηστικά. Θα υποβάλλουν το αίτημά τους ώστε να μάθουν το ακριβές ποσό και από κει και πέρα, μέσω δικαστικής διαδικασίας, θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους».
Για κάθε δανειολήπτη, υπογράμμισε, υπάρχει μια λύση.
Δήλωσε ότι θα επισκέπτεται την περιοχή μας «συχνά, τουλάχιστον μια φορά» και «ίσως αργότερα να έχουμε τη χαρά να λειτουργήσουμε Γραφεία και στην πόλη σας».
Τον κ. Μπαρτζώκη πλαισίωναν οι συνεργάτες της Κίνησης σε Τρίκαλα και Καρδίτσα κ.κ. Ιωάννης Σδρίβας και Μιχαήλ Στυλογιάννης, αντιστοίχως.

http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=129019.000


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου