Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σφοδρή επίθεση Παπαδημούλη εναντίον Στουρνάρα- κυβέρνησης....


Σφοδρή επίθεση Παπαδημούλη εναντίον Στουρνάρα- κυβέρνησης


«Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτε από την Τρόικα» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στους Financial Times κι αυτή του η δήλωση τον έθεσε στο «στόχαστρο» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» και σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη αποστροφή του υπουργού Οικονομίας, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι αυτή αποκαλύπτει κάτι: Πως «η επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά, η αναθεώρηση του κ. Βενιζέλου και η απαγκίστρωση του κ. Κουβέλη από το Μνημόνιο ειπώθηκαν απλώς για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου».
Αντιδιαστέλλοντας τη δήλωση του κ. Στουρνάρα προς μία τοποθέτηση του Γιόζεφ Άκερμαν, πρώην προέδρου της Deutsche Bank, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε:
«Ο κ. Άκερμαν υποστηρίζει ότι χρειάζεται βαθύτερο κούρεμα του δημόσιου χρέους, όπως άλλωστε επισημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή. Μήπως θα ήταν καλύτερο να στείλουμε τον κ. Άκερμαν να διαπραγματευτεί, αντί του κ. Στουρνάρα και του κ. Σαμαρά;»
«Οι Έλληνες υφίστανται... τριπλή κλοπή»
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ακόμη:
«Ο έλληνας πολίτης νιώθει ότι τον κλέβουν με τρεις τρόπους: Ο ένας είναι μέσω της μείωσης των αποδοχών του, ο δεύτερος είναι μέσω της τρομακτικής αύξησης της φορολογίας και ο τρίτος τρόπος είναι ο πληθωρισμός ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, παρά τη μείωση του κόστους εργασίας και των αμοιβών»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι εκπέμπει έναν «ισχυρό πολιτικό και επικοινωνιακό συμβολισμό» η απόφαση του πρωθυπουργού να συναντήσει την Τρόικα, προτού γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις .
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης:
«Η κυβέρνηση θέλει να σώσει ένα σήμα ότι θα είναι μια σκληρά μνημονιακή κυβέρνηση και όχι εκείνη που θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Θα είναι κυβέρνηση που δεν θα κάνει τίποτα χωρίς το ΟΚ της Τρόικα».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διέγνωσε σειρά μετατοπίσεων στις θέσεις των κυβερνητικών εταίρων, προτού σχολιάσει:
«Αυτό που προχωρεί τελικά, με την συμφωνία των τριών κομμάτων, είναι ένα μαζικό κύμα ιδιωτικοποιήσεων όσο -όσο, όπως- όπως, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις των προς αποκρατικοποίηση επιχειρήσεων είναι πολύ χαμηλές και στο χρηματιστήριο και στην αγορά κινητής και ακίνητης περιουσίας, και παρά το γεγονός ότι ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις παίζουν ένα στρατηγικό ρόλο στη δομή και τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι π.χ η ΔΕΗ».
 Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης είπε:
«Θα μαρκάρουμε στενά την κυβέρνηση και στην κοινωνία και στο κοινοβούλιο, την ίδια ώρα που θα προετοιμάζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για το μετασχηματισμό του σε μία ενιαία πολιτική δύναμη με το συνέδριο της επόμενης άνοιξης αλλά και για να είναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν αυτές. Σκοπεύουμε επίσης να ενισχύσουμε και πρωτοβουλίες για τη στήριξη δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς ζούμε μια ανθρωπιστική καταστροφή, η οποία αναμένεται να ενταθεί περαιτέρω εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής».

http://www.iefimerida.gr/news/58599/%CF%83%CF%86%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου